Selecteer een pagina

In de wereld is er enorm veel aan de hand en ik hoor vaak vrouwen zeggen: “Waar gaat het heen met de wereld?” Vrouwen zien dat er dingen gaande zijn en ook als vrouw voel je aan alle kanten druk. Er is nog nooit zoveel gesproken over de vrouw als in deze tijd. Het is misschien voor jou een uitdaging om hiermee om te gaan. Heel vaak zien vrouwen geen lichtpuntje. Weet je, ik Geloof dat er wel degelijk LICHT is in de duisternis. Ik ben als licht naar de wereld gekomen om ieder die op Mij vertrouwt uit het donker te halen. Johannes 12: 46 HTB
Vrouwen zijn in deze tijd opzoek naar antwoorden en zijn nog nooit zoveel opzoek geweest als nu. Je ziet de yoga scholen volstromen en ook de carddesk is niet meer weg te denken bij vele vrouwen. Wij als vrouwen zijn massaal opzoek naar licht. Spiritualiteit is niet meer weg te denken en er zijn zelfs tijdschriften aan gewijd. Ik Geloof dat jij opzoek bent naar rust en liefde. Want er is wel degelijk licht in de duisternis. Ik neem je vandaag mee op een kleine reis naar het LICHT

Leven in het duister

Jezus richtte Zich weer tot de mensen en zei: “Ik ben het licht van de wereld. Wie Mij volgt, zal nooit in het donker rondtasten, maar leven in het licht. Johannes 8:12 HTB

Wat bedoeld Jezus nu met deze uitspraak? Als je zoekende bent heb je hier misschien nog nooit van gehoord en als je langer mee loopt als Christen (misschien) nooit echt bij stil gestaan. God heeft ons man en vrouw geschapen. Door de zondeval is er duister gekomen in de wereld die God zo mooi voor ogen had. Er staat ook in de Bijbel dat God de mensen een vrije keus heeft gegeven. Je kiest voor of tegen Hem er is geen tussenweg. Het volk Israël wilde heel vaak niet luisteren en keerde God de rug toe. Zo bouwde ze een gouden kalf toen Mozes op de berg was waar hij de tien geboden ontving van God. In de tijd van Elia aanbaden ze de God van Baäl. God stuurde Elia naar de koning omdat het volk niet meer leefde met God en niet Hem aanbaden maar de God van Baäl.  Koning Achab en zijn familie hadden geweigerd de Here te gehoorzamen en aanbaden Baäl. (1 Koningen 18). Ze aanbaden een afgod. Als je het verhaal leest dan zie je dat het Offer voor de Heer in de brand gaat en dan de Baäl priesters konden blijven bidden maar er gebeurde niks.

keuze

Als vrouw hebben ook jij en ik een keuze gekregen, wij mogen voor God kiezen of we kiezen niet voor Hem. Weet je toen ik God niet meer zo ervaarde en Hem eigenlijk een beetje de rug toekeerde merkte ik dat ik onrustig werd, dat dingen anders gingen en dat ik angstig werd. Ik was vul vatbaarder voor het kwaad in de wereld. Ik merkte dat ik een zwart hart kreeg, ik verzon leugens, ik had enorm rare gedachten, ik zag overal rare dingen etc. Als je niet in het licht bent heeft de duister je in zijn macht. Je leeft in onzekerheid en bent altijd opzoek naar meer en er is nooit een rust over je. Je gelooft in jezelf en zoekt alles in jou. Het kwaad wil je doen geloven dat je alles op je eigen houtje kan en dat jij degene bent die alles uit jezelf kan. Hoe meer je in het duister wandelt hoe banger eenzamer je uiteindelijk zal worden.

 

Zoek het Licht

Uw woord is een stralend licht, dat mij de weg door het leven wijst.
Psalm 119:105 HTB

Het Woord, de bijbel is dat, zit boordevol antwoorden en leidraden voor ons leven. Het is als een lamp in een duister bos, het zorgt ervaar dat je ziet waar je heen moet zonder dat je struikelt over de wortels of in konijnenholen stapt. Ik geloof dat je dit zal gaan ervaren als je de bijbel gaat lezen. Ik help je hier graag bij….Wil jij met mij in gesprek over je Geloof of wil je meer weten? Neem dan contact met mij op.

Liefs, Cynthia