Selecteer een pagina

In de afgelopen kerstvakantie heb ik heerlijk tijd voor mezelf gehad. Alles stond even stil. Ik wil vooral nadenken welke weg in wilde gaan in 2019. Begin 2018 is Woman On A Mission ontstaan en heb dat jaar gebruikt om een fundament neer te leggen en naamsbekendheid te krijgen. Het is een tijd geweest die echt niet makkelijk was en vrienden ben verloren doordat ik een kant opging die niet bij hen paste. Ondanks alles bleef ik God vertrouwen. 2019 gaat een geweldig jaar worden, waarin ik vrouwen echt mag helpen en bemoedigen. Hieruit heb ik geleerd om te focussen, mijn doelen scherper te zetten, en vooral mijn visie meer uit te dragen.

Focus

Focus houden en je niet laten afleiden. Nu ik deze blog schrijf komen er weer allerlei ideeën in mijn hoofd en zie ik weer van alles wat ik wil gaan doen. Dat wilde ik heel graag anders hebben dit jaar. Wat mij altijd enorm helpt is dingen visueel maken, opschrijven en in een omgeving zitten waar zo min mogelijk prikkels zijn om van alles te kunnen doen. Dat laatste is nog wel een dingetje. Ik werk thuis en tja, dan ligt er nog was of ga ik toch even de bedden afhalen op mijn werkdag. In het begin van 2018 heb ik een tijdje met de pomodoro methode gewerkt. Ik besloot dit weer op te pakken. Je focust je 25 minuten en dan heb ik 5 min even wat anders en dan ga je weer aan het werk 25 min. Ik heb een app op mijn telefoon zitten die dit keuring voor mij bijhoudt. En sociaal Media is een dingetje. Het is ook zo leuk dat Instapgram dat ik gewoon 5 uur per dag schermtijd had. Dit neemt enorm veel van je tijd in beslag en heb ik nu al terug kunnen dringen tot ongeveer 3 uur per dag. Ik wil graag naar de 1,5 uur. Eind november maakte ik een Vission board en deze staat boven mijn bureau. (* zie foto). Dit geeft mij enorm veel rust en ik weet nu waar ik naar toe wil werken waar ik mijn focus op mag houden. Het geeft mij rust en structuur als moeder en ondernemer.

Voordelen van focussen

Het zijn soms de kleine dingen die je net dat zetje kunnen geven wat je nodig hebt. Het voordeel van gefocust werken is: 1 Je houd je met een ding bezig. 2 Je maakt waar je mee bezig bent af.3 Je weet welke doelen je hebt en door te focussen kan jij naar die doelen werken. Dit voelen je klanten en je omgeving aan en zo gaan er mooie deuren voor je open. Als je continu uit de focus raakt ga je zweven zoals ik dat noem. Je hebt geen structuur in je sociaal media post, in je blogs, je nieuwsbrieven etc. Mensen weten niet meer wat je doet en haken al snel af. Veel vrouwen weten ook niet zo goed wat ze willen en welke richting wil je nu op? Door van alles te delen en uit te zenden wat niet past binnen jouw visie gaan mensen afhaken. Daarom is die focus van enorm belang.

Maak doelen

Als ik geen zakelijke en persoonlijke doelen stel dan rommel ik maar wat aan. Juist als ik doelen ga stellen weet ik waar ik naar toe kan en mag werken. Elk jaar stel ik voor mijzelf en mijn gezin doelen op die ik dat jaar wil halen voor mijzelf en mijn gezin. Deze doelen verdeel ik weer in subdoelen zodat ik in kleine stapjes uiteindelijk het grote doel bereik. Er zijn enorm veel methodes hoe jij je doelen kan stellen. Persoonlijk gebruik ik de SMART-formule. Inmiddels kan ik deze methode dromen. Op de opleiding SPW en verzorgende is dit zo vaak aanbod gekomen en heb ik deze vaak toepast om voor cliënten doelen te maken.

Smart

SMART staat voor: Specifiek Meetbaar Acceptabel Realistisch en Tijdgebonden. Ik heb een mooi goal boekje waarin ik ze opschrijf en zo elke maand aan mijn doelen kan werken. Als ik ze heb gehaald dan beloon ik mezelf. Doelen stellen helpen je groeien in je bedrijf, maar ook in je persoonlijke leven. Je ziet dat er dingen gaan veranderen en je weet waarvoor je iets doet. Een van mijn persoonlijke doelen die ik SMART heb gemaakt is: Ik wil 25 kilo afvallen in 6 maanden. Als ik dit doel heb bereikt dan koop ik een paar mooie pumps bij het jurkje wat ik dan weer hoop te passen. Als zakelijk doel heb ik: ‘Ik wil iedere maandag en vrijdag een blog posten op mijn website. Ik maak ze concreet en zo kan ik er mee aan de slag. Ze helpen jou vooruit en je blijft je focus houden op wat je doet en waarom je dit doet. Het houdt jezelf enorm scherp en het is vooral een feestje vind ik als ik het resultaat zie. Je weet dat je er hard voor hebt gewerkt om het te behalen en het is je gelukt

Visonboard

Ik ben visueel en creatief ingesteld, daarom vind ik het fijn om mijn doelen mijn visie die ik elk jaar heb in beeld te brengen doormiddel van een visonboard die ik zelf maak. In het midden heb ik mijn doelen voor het komende jaar geplakt. Daarom heen heb ik woorden geplakt en foto’s zoals ik het jaar voor mij zie en welke missie ik uit wil dragen. Ik zal even wat woorden en plaatjes toelichten. Niet bang zijn, gewoon gaan. Jij en ik zijn soms zo bang om gewoon te doen wat je zo graag wilt doen, dat jij jezelf klein houdt. Ik wil jou helpen om te gaan. Ik wil je helpen om te gaan in Geloof, om die stappen te zetten en je niet te laten leiden door angst. Ik wil dat jij opstaat en jouw missie met anderen deelt zonder dat je angst voelt of jezelf klein houdt. Misschien ben jij wel bang om hulp te zoeken van een coach, gewoon doen! Angst houdt ons klein. Door te gaan doorbreek jij die angst en heb jij een overwinning behaald! Masker af. Het afgelopen jaar heb ik met veel vrouwen gesproken. Wat ik enorm merkte is dat ze bang zijn om dat maskertje af te doen. Ze zijn vooral bang om zichzelf te laten zien en verschuilen zich achter een masker! Ik wil jou leren om dat masker af te zetten. Het is echt niet makkelijk en kost tijd. Jaren had ik een masker op en durfde ik niet helemaal te zijn zoals ik was. Nu ik 100% mijzelf ben trek ik mensen aan. En dat is waar ik met jou aan kan werken. Het is toch geweldig als wij vrouwen allemaal onze maskers afzetten en lekker zijn wie we mogen zijn. Roze, koffie, thee en koekjes. Persoonlijk en van anderen weet ik dat ik enorm goed ben ik het creëren van sfeer. Het is bepalend voor hoe iets verloopt of hoe iemand zich voelt. Het is voor mij enorm belangrijk dat vrouwen zich op hun gemak voelen. Het mag voelen als een uitje. Met koffie en thee kunnen we heerlijk kletsen. Daarnaast staat het voor mij voor meer offline ontmoetingen. Ik wil jou zo graag leren kennen, jullie verhalen horen en wil zo graag mijn verhaal met jou delen. De komende tijd ga ik aan iets werken wat dit zeker mogelijk gaat maken. Jij bent gewoon zo Waardevol dat ik je echt in de watten wil leggen en je wil zeggen dat jij jezelf mag zijn. Niks moet alles mag!

Op de voorgrond

Het is zo mijn verlangen om vrouwen meer hun stem te laten horen. Weet je, God heeft jou gemaakt met een deel, verlangen en Hij heeft jou Gaven gegeven. Het is mij opgevallen dat wij maar een beetje op de achtergrond blijven. Ik wil niet zeggen dat we nu als vrouwen massaal ineens moeten gaan preken. Het gaat erom dat als jij en ik ons klein houden we niet het beste uit ons halen. Onzekerheid of God je wel goed genoeg vindt, onzeker of je het wel kan, wie heb ik dat ik dat mag doen? Het zou mij zo gaaf lijken om je hiermee te helpen, zodat jij meer naar de voorgrond durft te stappen. God vindt jou geweldig. Hij is het die zo ongelooflijk veel van je houdt! Weet Hij gelooft in jouw mooie vrouw. Misschien ben je wel zoekende naar wie is God, bestaat Hij wel, is het een God van regels etc.. Het kan soms moeilijk zijn om ervoor uit te komen. Door juist uit je schaduw te stappen en op de voorgrond te treden mag jij jezelf echt wel laten zien. Wij vrouwen houden ons nog gevangen aan negatieve gedachten. Het kan ook zijn dat jij je gevangen houdt aan een verkeerd beeld van God.  Schrijf eens voor jezelf op wat jou tegenhoudt om op de voorgrond te komen om voor jezelf te staan. Welke gedachten komen er in je op? En schrijf eens op wat jij heel graag zou willen als je geen belemmerende gedachten hebt.

Ik worstel met je mee

Deze zin hing op mijn visionboard van 2016. Het is heerlijk als je het niet allemaal alleen hoeft te doen en zelf alle ballen in de lucht wilt houden. Houd je focus en stel doelen. Het is soms echt letterlijk je ergens een weg doorheen worstelen en soms is het zo enorm fijn als iemand met je mee worstelt mee denkt en jouw tips kan geven hoe jij een vrouw wordt die zeker is van zichzelf en een mooi beeld van God heeft. Ik wil heel graag met jou mee worstelen je helpen met jouw vragen.   Heb jij het gevoel dat je steviger in het leven kan staan dan je nu staat? Zit jij vast aan bepaalde gedachten patronen en wil je daar graag van af? Wil jij je missie gaan volgen en je zelfverzekerde voelen, alleen heb je geen idee hoe je dit moet doen? Ik heb elke maand plek voor 4 Mission Talk gesprekken. Deze vinden online plaats. Ik geef je de ruimte om te luisteren naar jouw verhaal. Ik geef je advies, zodat jij een heldere kijk hebt op bepaalde punten in je leven. Meld je aan en ik help je graag   Liefs, Cynthia