Selecteer een pagina

En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van u gezindheid om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke en volmaakte wil van God is. (Romeinen 12:2 HSV)  

Individuele maatschappij

In onze cultuur van vandaag de dag draait het om verheerlijking van jezelf. Dit is ook in kerken al doorgedrongen. Het denken van nu wordt gekenmerkt door het idee dat je als individu zelf centraal staat. Dat je als mens helemaal op jezelf bent aangewezen. Je moet het zelf doen, je moet het zelf maken, je moet voor jezelf zorgen, je moet voor jezelf opkomen, je moet jezelf ontwikkelen. Je moet dicht bij jezelf blijven. Alles draait om jou! (Bron: Droom in uitvoering – Jan Pool)

Wow! Dit was even een enorme eye – opener voor mij. Dat we voor een groot deel gericht zijn op ons zelf, dit komt voor een groot deel voort uit angst. Als ik niet voor mezelf op kom, wie doet het dan? Dit is ook een van de redenen waarom wij dromen niet durven “los” te laten. Wat ik zelf heel erg merkte is dat ik enorm bang was om van mezelf los te komen. Ik wilde de controle houden over alles en dat wil jij misschien ook? Weet je God daagt jou en mij uit en zegt: ‘Laat Los’! Lees maar eens Lucas 9:23. In deze tijd kennen we dit niet meer, in die tijd wisten de mensen dat als er iemand langs kwam met een dwarsbalk dat hij zou sterven aan het kruis. Als ik het heb over los laten dan is dit eigenlijk sterven aan jezelf en je in volle overgave in de armen van God storten. Ook je dromen, verlangens en je bestemming. Laat het los en geef het aan God

Bloei en Groeien in je bestemming

Wil jij bloeien en groeien in je bestemming dan is het zo belangrijk om mensen en je herinneringen los te laten. Als je echt alles, maar dan ook alles in Gods armen geeft, dan zal je echt ‘vrij zijn”! Dan krijg je de innerlijke rust waar jij zo enorm naar verlangt. Weet je het is heel goed om aan jezelf te denken, laat ik dat even vooropstellen, alleen de wereld slaat er een beetje in door. Als jij wilt Groeien in je bestemming geef het over aan Hem. Ik weet dat dit geen makkelijke opdracht is, alleen ik heb de afgelopen maanden dit gedaan en ik kan je vertellen dat er deuren open zijn gegaan, dat ik geweldige mensen heb ontmoet en ik werkelijke de innerlijke rust heb gevonden. En dat gun ik jou ook.  

Liefs, Cynthia