Selecteer een pagina

 Hij lijkt op een boom die aan de oever van een beek staat. Wanneer het jaargetijde ervoor aanbreekt, draagt hij volop vrucht en zijn bladeren verwelken niet. Alles wat deze mens onderneemt, is een succes. (Psalm 1:3 HTB)

Ik geloof dat God mij uniek heeft geschapen. En ik geloof dat Hij een plan met mijn leven heeft. Elke keer als ik mezelf ga vergelijken met anderen ben ik als een boom die niet goed geplant is. Ik heb geen stevige wortels en vergelijk me met andere bomen en voel me dan heel klein en nietig. Dit komt omdat ik mijn wortels geen tijd heb gegeven om te aarden in de grond. Zo kan hij niet uitgroeien tot een mooie stevige boom. Jaren vergeleek ik mezelf met anderen. Anderen waren beter dan ik, knapper dan ik en misschien wel slimmer dan ik. Ik wilde niet geloven dat ik goed was. En vergeleek me elke keer met andere vrouwen. Ik wilde worden zoals anderen. Tot dat ik deze tekst hierboven kreeg, tijdens een vrouwenconferentie. En een dag later werd deze tekst voorgelezen. Ik mag zijn wie ik mag zijn door te STOPPEN met naar anderen kijken. Doordat ik stopte met VERGELIJKEN, kon ik aarden in de grond en werd mijn fundament stevig en diepgeworteld. Het heeft helemaal geen zin om je te vergelijken met anderen. Jíj bent jíj in de mooist uitvoering die jij je maar kan bedenken.
Het zorgt voor onvrede in je gedachten, voor onrust en verstoord de stilte als jij je alleen maar richt hoe goed de ander wel niet is en daardoor vergeet je eigen gaven en talenten te ontwikkelen en dat is ZONDE!

Je mag best naar een ander kijken om een voorbeeld te hebben hoe zij met bepaalde situaties omgaan. Trap niet in de valkuil om vanuit daar jezelf of de ander te OORDELEN! STOP ERMEE! Om jezelf met anderen te vergelijken Waarom zou je, je vergelijken met iemand die het beter of slechter heeft?

Niet immuun voor mislukkingen of moeilijkheden.

 Laten we nog even goed naar de tekst kijken. Weet je als de Bijbel zegt dat alles wat wij onder nemen een succes zal zij ziet de Bijbel dat anders dan wij misschien interpreteren. Het betekend namelijk niet dat wij immuun zijn voor mislukkingen of moeilijkheden. Het is een geen garantie voor een gezond leven, geluk en veel geld.

De Bijbel bedoeld met succes iets heel anders dan wij in de wereld bedoelen met succes. Als jij zijn wijsheid toepast zullen de vruchten die jij draagt Gods volledige goedkeuring krijgen en toegepast worden in je leven. Weet je een boom heeft enorm veel water nodig en dit absorbeert hij door zijn diepe wortelen in de grond, daarmee zuigt hij het water tot zich.
Zo mogen ook wij Zijn woord absorberen en tot ons nemen. Hierdoor gaan wij groeien in geloof en zal jij net als een boom vrucht dragen. Eer God bij elke stap die je zet en blijf In Zijn Liefde.

 Toepassen in je eigen leven

 Het begint bij de Basis, Zoek Zijn Aanwezigheid! Misschien heb je geen Bijbel en ben je zoekende of je hebt wel een Bijbel maar geen idee hoe je die leest of toe kan passen in je leven?

Ik schreef ook even mijn eigen ervaring en het is juist zo fijn om In Zijn liefde te blijven. Weet je, door Zijn Woord (de Bijbel) te gaan lezen gaat het leven voor jou. En ik begrijp dat je niet alles zal snappen wat er staat. Daar mag je Hem ook om vragen. Bid om uitleg als je het niet snapt, Bid of Hij je vertelt wat jij uit deze tekst kan halen voor jezelf. Door diepe wortels te gaan maken sta je steviger op je fundament.

Zoek een moment op de dag dat je echt tijd voor Hem maakt. Zodat je samen met Hem tijd kan dor brengen. Pak je bijbel en lees een stukje. Er zijn prachtige dagboeken die je daarbij kunnen helpen en natuurlijk mooie apps. En probeer de woorden tot je te nemen. Denk erover na en herhaal het. Bid of God je laat zien wat deze tekst voor jou betekend, wat jij eruit kan halen. Probeer ook Zijn stem te verstaan, wat wil Hij tot je zeggen?

Het is een gewoonte die je kan aanleren. Groeien in Geloof is soms ook offers brengen. Omdat ik kinderen heb neem ik vaak tijd met God als ze naar school zijn. Heerlijk om tijd met Hem door te brengen. Je zal zien dat hoe meer tijd je met Hem door brengt je zal gaan groeien en vrucht gaat dragen. Je zal je minder van anderen wat aan gaan trekken. Ik praat de hele dag met Hem en betrek Hem in alles wat ik doen. Probeer maar eens gewoon 5 min even met Hem te praten. Je zal gaan ervaren dat hoe meer tijd je met Hem doorbrengt hoe meer je gaat groeien.

Liefs,

Cynthia