Selecteer een pagina

Dit is een volgende boodschap van de Here aan Jeremia: “Ga naar de werkplaats waar de aarden potten en kruiken worden gemaakt, daar zal ik verder met u spreken. Ik deed wat Hij mij opdroeg en trof de pottenbakker aan, terwijl hij aan zijn draaischrijf zat te werken. Maar de kruik die hij onder de handen had, werd niet goed. Daarom kneedde hij hem weer tot een klomp klei en begon opnieuw. Toen zei de Here: ‘Israël, kan ik met u niet net doen als de pottenbakker met zijn klei? Zoals klei in de hand van de pottenbakker, zo bent u in mijn hand. (Jeremia 18: 1-6 HTB)

Kneed mij Here God

In dit gedeelte staat de klei voor Israël ik ga even een stapje verder en zie ons als een brok klei daar liggen op de draaischijf.  Hij is aan het draaien en ziet dat er onderweg iets mis is gegaan en begint weer opnieuw.

Zo zijn jij en ik in Gods hand als klei! Hij zet ons op de draaischijf en begint ons te vormen, onderweg ziet Hij dat er een deuk is ontstaan, God kan besluiten om het zo te laten of om jou en mij opnieuw te vormen. Als wij groeien en bloeien in Geloof kunnen we onderweg deukjes en dutsen oplopen, juist als wij ons volledig aan Hem geven, als we “loslaten” wie we denken te “moeten” zijn kan Hij ons vormen tot waardevolle vaten in Zijn Koninkrijk. Het geeft niet als je onderweg iets fout doet. Hij begint weer opnieuw met je en zet je weer op de draaischijf. Hij houdt ongelooflijk veel van jou. Hij heeft Zijn Zoon naar de aarde gezonde om al onze fouten op zich te nemen. Wij zijn onder Zijn Genade! Weet je die deukjes die jij op loopt, ach Hij begint weer opnieuw met je.  

Hij houdt van jou!

Weet je ik heb heel veel deuken en dutsen gehad en zo vaak de fout in gegaan en elke keer weer stond ik op en heeft Hij mij weer opnieuw gevormd. Hij houdt zo ongelooflijk veel van jou en mij! Hoe dichter je bij Hem leeft hoe minder snel je in zonde raakt. En al struikel je weer een keer je staat weer op en zeg: ‘Sorry’ en je gaat weer door. Hij zet je weer op de draaischijf, soms doet het pijn en moet je er doorheen. Weet je Hij doet dit omdat Hij ongelooflijk veel van jou houdt! Hij is dolblij met jou en Hij ziet elke keer hoe mooi jij wordt. Hij heeft een mooi plan voor jou. Blijf In Zijn Liefde en wandel met Hem. Hoe meer tijd je met Hem door brengt hoe minder vaak je struikelt.   Het is zo gaaf om te weten dat er altijd iemand is die om jou geeft die, jou accepteert zoals jij bent! Wij streven zo naar perfectie, en God zegt juist: ‘Kom zoals je bent’! God heeft je zo mooi gemaakt dat je niet naar anderen hoeft te kijken. Jij bent uniek met jou gaven en talenten. Bloei en Groei in Zijn liefde.

Liefs, Cynthia