Selecteer een pagina

Er staat geschreven dat stromen van levend water uit uw binnenste zullen komen als u in mij gelooft’. (Johannes 7:38 HTB)

Invloed uitoefenen of worden beïnvloed?

Laat je invloed op je uitoefenen of word je beïnvloed? Tegenwoordig krijgen we zoveel informatie over ons heen, dat ons hoofd werkelijk overvol raakt en we rondlopen alsof we een hoofd hebben dat zo vol is dat er gewoon niks meer bij kan. Er is veel van deze informatie die jou en mij prikkelt, we gaan er ook nog lekker in op in de hoop er bevrediging uit te halen. Je mag best weten ik word er zo ongelooflijk moe van. Als ik al kijk dat ik 5,5 uur op mijn telefoon scherm, kijk per dag en daarvan zeker 3 uur socialmedia, man je raakt er enorm moe van en ook nog eens gefrustreerd. Omdat je denkt dat jij niet goed genoeg bent. Weet je het levert mij helemaal niets op, ja een leeg gevoel. Natuurlijk haal ik er ook mooie dingen uit. Ik heb ongelooflijk veel nieuwe mensen leren kennen via Instapgram. Ik persoonlijk was er echt klaar mee en ben aan het kijken hoe ik het meer in een balans kan krijgen.  

Vul de leegte

Als jij er ook klaar mee bent en je verlangt naar iets wat wel invulling geeft aan je leven, bedenk dan heel goed dat je niet leeft om beïnvloed te worden. Door alles wat er maar op je pad komt en je opneemt in je brein. Het is juist de bedoeling dat jij invloed uit gaat oefenen.  Dit vond ik zo gaaf! Jezus wil jou vullen met Zijn Heilige Geest, zoveel dat je gaat overstromen en het gaat delen. Hoe? Door eerst je leeg te maken van alles waar je dorst van krijgt.

Maak er een gewoonte van om informatie af te bakenen. Tegenwoordig bestaan er veel mooie apps waarop je bij kan houden hoelang jij op je scherm van je telefoon zit. Apple heeft het in de instellingen staan en volgens mij kun je ook bij Instapgram al zien hoelang jij daar bezig bent. Je kunt een limiet instellen zodat jij jezelf beschermd en tijd overhoudt. Gebruik de tijd die je over hebt om te ontvangen van Jezus. Jezus zegt: “Als u dorst hebt, kom dan bij Mij om te drinken. Het is geweldig dat ook jij mag ontdekken dat Jezus energie beschikbaar is die niet alleen jouw leven in beweging gaat zetten, maar die van je hele omgeving. Blijf drinken en vul je elke dag dan zal jouw relatie met Jezus tot bloei komen en zal jij groeien in Geloof. Je gaat merken dat je geen behoefte meer hebt aan zinloze opvulling omdat de Heilige Geest jou datgene geeft waar jij zo naar verlangde. En geloof mij als je dit ervaart dan kan je gewoon niet meer stoppen om over de Liefde van Jezus te praten. Want Hij vult je met zoveel meer dan de wereld dat kan en zal jij werkelijk rust ervaren en heb jij al die andere randzaken minder nodig.  

Liefs, Cynthia