Selecteer een pagina

Lieve kinderen, u bent uit God en u hebt hen overwonnen, want Hij Die in u is, is groter dan hij die in de wereld is. 1 Johannes 4:4 HSV

Angst

Je zou zo makkelijk bang kunnen worden als je kijkt naar al het slechts in de wereld. Het lijkt misschien soms wel of het kwaad de overhand heeft in de wereld en misschien ook wel in jouw leven. Johannes zegt hier dat God sterker is dan het kwaad. Ik ben van deze zin gaan houden: ”want Hij Die in u is, is groter dan hij die in de wereld is”. Hoe deze zin mij een tijd geleden raakte zal ik je vertellen, want het kan jou ook helpen om tot bloei te komen.

Het kan gewoon je leven veranderen. “Groter is Hij Die in mij is, dan hij die in de wereld is.” Met deze zin in mijn hoofd schrijf ik aan deze blog. Dit was een van de laatste zinnen uit een preek die ik luisterde via podcast. Het maalde maar door mijn hoofd ook vanmorgen toen ik me aan het voorbereiden was op deze blog. Jezus die in mij woont is zoveel Groter dan het kwaad in de wereld. Terwijl ik deze woorden opschrijf wordt het weer stil in mij en vraag ik me af wat mij toch elke keer zo raakt. Jaren leefde ik met angst, angst voor de dood, dat mij iets zou overkomen, of ik wel naar de hemel zou gaan, ik hoorde stemmen in mijn hoofd en zag in mannen met een baard terroristen. Ik liet mij letterlijk 18 jaar lang ondersneeuwen door hij die in de wereld is. Nu ik volledig ben vrijgezet is er een enorme verandering gaande in mij! Hij is Groter waarom zou ik bang moeten zijn? Satan wil heel graag heersen en ook in onze levens. Hij komt om te stelen en te roven staat er in de Bijbel.

Min getuigenis

Even heb ik getwijfeld of ik dit wilde delen en toch doe ik het omdat ik jou wil helpen en weet dat er meer vrouwen hier mee kampen. Begin februari was er weer een praktijk dag van de Vrij zijn Bijbelschool. Ik had een gek gevoel en meestal als ik dat heb dan gaat God aan het werk. Het was een mooie ochtend en het thema was: Gaven van de Heilige Geest. We kregen een blaadje met daarop een gebed om voor jezelf te bidden. Halverwege stopte ik. Er waren weer stemmen in mijn hoofd die mij dingen vertelde waar ik niet vrolijk van werd. Wat dat hou ik liever voor me, maar ik huilde en wilde er nu toch weleens van af. Ik heb toen inmiddels een vriendin van me in vertrouwen genomen daar.

Het eerste wat ze mij vertelde was dat er een splinter in mij zat die aan het etteren was en eruit moest. En daarna je gaat naar voren en laat voor je bidden. Dat heb ik gedaan ook al was er enorme weerstand in mij. En toch bleef ik staan en wachten tot ik mijn verhaal kon doen. Hij vroeg me of ik er iemand bij wilde hebben, jazeker mijn lieve vriendin kwam erbij. Wat er precies gebeurde kan ik niet op papier verwoorden, alleen ik kan je zeggen dat ik emotioneel gebonden was. Ik was gebonden aan dingen waarvan ik enorm schrok dat dit in mij zat. En ze werden eruit gestuurd. Ik kan je zeggen dat ik mijn hoofd steeds leger begon te voelen en er in mijn lichaam van alles gebeurde. Ik wist gewoon niet wat mij overkwam. Daarna bad hij voor de Heilige Geest, men als die je aanraakt wow! Echt dan dat kan ik echt niet omschrijven wat er dan gebeurt met je. Ik was enorm moe daarna. Het kost wat van je.

En wat heb ik er veel voor terug gekregen. Ik ben mijn medicatie voor angst gaan afbouwen en slik nu geen medicatie meer. Er zijn geen stemmen meer in mijn hoofd, geen achterdocht en angst voor de dood. Het is zo stil in mij, heerlijk. Het is Zijn tijd het was genoeg, en juist hierdoor ben ik niet meer bang voor satan (hij die in de wereld is), hij is banger voor mij dan ik voor hem! Er gaan deuren open waarvan ik gewoon echt helemaal verbaasd ben. Ik ontmoet ineens bijzondere mensen. Vrouwen die mij berichten sturen die ik alleen ken van Instapgram of dat zij mij alleen kennen en ik hen nog niet. Hoe gaaf is het om Hem aan het werk te zien. Nooit heb ik het vertrouwen in Hem verloren en Hij is er altijd. Hij doet de dingen op Zijn tijd.

Aan de slag

Wij vrouwen laten ons nog te vaak ondersneeuwen door hij die in de wereld is, maar ik ben niet meer bang voor satan, ik denk dat hij banger is voor mij dan ik voor hem. Weet je Jezus die in mij en jou woont is vele malen groter en machtiger Hij heeft alles overwonnen. En daar zit ik weer aan mijn bureau in de keuken met mijn gedachten naar jullie vrouwen van Nederland. Mijn hart huilt om jou, en het is mijn verlangen dat jij hoort hoe geweldig Hij is en wat Hij kan doen ook in jouw leven! Ik krijg steeds meer het verlangen in mijn hart om Zijn boodschap aan jullie mooie vrouwen te vertellen! En ja, ik heb een bonkend hart nu ik dit blog zo online ga zetten en ik weet gewoon het is oké! Als jij kamt met gedachten die niet van jou zijn, angsten die niet reel zijn of je zit gebonden aan bepaalde dingen, laat voor je bidden. Bezoek bevrijdingsdiensten, zoek hulp. Wil jij meer weten laat het mij weten als ik wat voor jou kan betekenen of als je wilt reageren op mijn verhaal. 

Liefs, Cynthia