Selecteer een pagina

Beste broeders en zuster, is uw leven vol moeilijkheden en verleidingen? Wees dan maar blij, want als uw geloof die beproeving doorstaat, kan uw geduld groeien. Als uw geduld dan volgroeid is, zult u zelf volgroeid zijn, alles aankunnen en een sterk en zuiver karakter hebben. (Jakobus 1:2-4 HTB)

Groeien doet pijn

Soms doet groeien pijn. Jakobus stelt hier ook vast dat wij de beproevingen niet kunnen ontlopen en wij hier als persoon profijt van gaan hebben. Jakobus verteld hier dat “moeilijke “tijden, tijden zijn van leermomenten, in tijden dat wij het moeilijk hebben kunnen we leren om te groeien in geduld. In de Bijbel wordt met geduld ook wel standvastigheid of volharden bedoeld. Je leert in tijden van spanningen en stress enorm goed je karakter kennen. Als alles goed gaat in je leven ben je blij en zien anderen aan jou dat het goed met je gaat en uit je dit ook naar anderen toe. Moet je, je eens voorstellen wat er gebeurd als anderen over jou gaan klagen of je oneerlijk behandelen, blijf je dan ook vriendelijk? We kunnen wel gaan klagen over die ‘strijdpunten’ in ons leven, zie dit als een enorme kans om te groeien, ook in moeilijke tijden is Hij er! Vraag Hem om hulp bij het oplossen van je problemen of vraag kracht om er samen met Hem doorheen te komen. Wees geduldig en probeer geduld te bewaren, weet je God laat jou nooit vallen nooit! Hij is er altijd voor je in welke situatie jij je ook bevindt op dit moment. Hij is enorm dichtbij je en zal jou helpen met groeien.

Blijf in Zijn Liefde.

Er zijn momenten geweest in mijn leven die hele diepe wonden hebben achter gelaten. Momenten waarvan ik echt dacht, ik heb geen geduld meer, Heer waar bent U? Momenten dat ik letterlijk het leven niet meer zag zitten. Er was zoveel pijn en verdriet dat ik werkelijk het ‘licht ’in de tunnel niet meer zag. Ik verlangde naar rust in mijn leven, in plaats daarvan heb ik heel lang in een achtbaan van emoties geleefd. Pesten, minderwaardig zijn, foute vriendjes, geen vriendinnen, enorm onzeker, geen waardering etc. Ondanks alles ben ik God nooit kwijtgeraakt en hoe moeilijk het soms ook echt was ik ben In Zijn Liefde gebleven. We zijn nu jaren verder en als ik terugkijk zie ik dat Hij er was in de bochten dat ik zo liep te ploeteren. Hij was er die mij vormde, Hij was er die mijn tranen droogde, Hij was er die mij er weer bovenop hielp. Nu kan ik gewoon zeggen, dat ik ‘VRIJ’ ben en enorm geniet van hoe God aan het werk is in mijn leven. Weet je geduld is ook nog steeds niet altijd mijn sterke kant, maar ik volhard wel in mijn Geloof en geniet van Zijn aanwezigheid. Blijf je Bijbellezen, blijf Hem zoeken in je gebeden, ook al lijken die niet verder te komen dan het plafon. Houd vol, want Hij is er zeker en is hard aan het werk voor jou! Doe het niet alleen, je mag je zorgen delen met anderen met mensen die jij vertrouwd. Want zij willen er voor je zijn. Mocht jij een luisterend oor willen of je wilt meer weten vul dit in en ik neem contact met je op.

  Liefs, Cynthia