Selecteer een pagina

 

Wat mooi en geweldig dat er steeds meer ‘Christelijke’ vrouwen hun stem laten horen en hun verhaal durven doen en opstaan om God groot te maken en Zijn liefde onder andere vrouwen te verspreiden. Voor de wereld misschien heel raar en in Gods ogen is het anders. Waar ik vorig jaar nog enorm jaloers kon zijn heeft dit plaats gemaakt voor liefde voor deze vrouwen. In dit blog neem ik jullie een stukje mee in mijn verhaal en de weg met God, zodat jullie een beeld krijgen dat Women On A Mission niet vanzelf is ontstaan en zeker niet iets was wat ik had verwacht.

 

Mijn tiener jaren

Je herinnert je vast nog wel je tiener jaren. In deze jaren leer je om een eigen mening te vormen, jezelf te accepteren en te ontwikkelen tot een volwassen vrouw. De meeste van jullie hebben vast mooie vriendschappen opgebouwd en misschien wel een aantal vriendjes gehad. Mijn tiener jaren waren daarentegen wel anders. Mijn geloof speelde toen al een grootte rol in mijn leven. Zo liet ik mij dopen toen ik 13 jaar was. Ik ging naar de brugklas en keek er naar uit. Ik werd op de basisschool gepest en hoopte dat dit op de middelbare school over zou gaan, helaas. In het begin van het 4de jaar was het klaar voor mij.

Met tegen zin naar school

Naar school gaan was voor mij geen pretje. Ik zal niet te veel ingaan op details, laten we het erop houden dat ik elke dag enorm bang was en me enorm onzeker voelde en eenzaam. Ik wilde echt niet meer naar school. En op een dag was ik er echt klaar mee en veranderde mijn leven totaal. De tegen zin was zo groot dat ik niet meer wilde leven. Op een hele bijzonder manier heeft God mij toen geroepen en daar ben ik Hem nog steeds dankbaar voor. Ik hoefde niet meer met tegen zin naar school ik stopte. Er volgde een tijd om te werken aan mijn zelfvertrouwen en opzoek te gaan naar wie is Cynthia?

Mijn zoektocht en verlangen

Het is een tijd geweest waarin ik echt veel heb geleerd en mezelf mocht leren kennen. Toen ik 18 jaar was begon voor mij het leven en begon mijn zoektocht. Ik kwam bij een jeugdgroep van een Pinkstergemeente. Daar leerde ik mooie lieve mensen kennen ik kreeg zelfs mooie vriendschappen. Mijn verlangen om Jezus te leren kennen werd groter en daar werd een verlangen in mij aangewakkerd, Heb veel gehuild en veel bij God neer gelegd. Het is een zoektocht geweest wat ik nu echt wilde, waar was ik goed in en waar haalde ik voldoening uit. In die tijd leerde een jongen kennen die oprecht Christen was en nu nog is. Ik was enorm onzeker en toch bracht zijn houding zijn hele zijn iets in mij naar boven. Een verlangen om voor God te leven, een verlangen om dat te gaan doen waar God mij voor gemaakt had. Deze jongen ben ik nog steeds dankbaar voor de mooie gesprekken.

Verlangen

Na veel omwegen deed ik uiteindelijk een opleiding SPW. Door alles heen had ik wel het gevoel dat dit was wat ik mocht doen. Iets in mij had een sterke drive om anderen vrouwen en meiden te helpen en te bemoedigen. Mijn verlangen om anderen te mogen helpen begon steeds meer vorm te krijgen en ik voelde me ook enorm thuis in de opleiding en later in het werkveld met mensen met een verstandelijke beperking. Wat een mooie tijden heb ik gekend 10 jaar lang heb ik genoten en enorm veel geleerd en toch was er een verlangen in mij dat ik niet kon plaatsen. Een onrust.

 

Jozua

Toen in midden 20 was verhuisde in van het oosten van het land naar de polder. Een eigen huisje en eigen verantwoordelijkheid. Helaas kreeg ik een auto-ongeluk die mij leven totaal op zijn kop zette. Het werk wat ik deed lukt niet meer en ik deed van alles wat ik eigenlijk niet zo leuk vond. Ik was alleen en er moest toch geld binnen komen. Mijn geloof werd in die tijd sterker en mijn verlangen om meer voor Zijn Koninkrijk te doen werd groter. De kerk werd voor mij echt een plek waar ik leerde om al mijn fouten en mijn te korten bij Hem neer te leggen. Ik pakte het tienerwerk op en daar genoot ik enorm van. Het mooie is dat God spreekt ook vandaag de dag nog.

Op een zondag zat ik in de kerk en kreeg het verlangen om Jozua 1:9 te lezen en daar staat: Ja, wees moedig en sterk! Ban angst en twijfel uit uw hart. Onthoud dat de Here, uw God, u overal zal helpen HTB Meerder malen kwam deze tekst toen en nu weer terug in mijn leven. Mensen die deze tekst op kaartjes voor mij hadden gezet, in gebeden zo mooi. Inmiddels besef ik me wat de woorden betekenen en wow, wat God allemaal aan het doen is in mijn leven.

Mijn verlangen werd groter

Een sprong in de tijd. Na de geboorte van mijn oudste zoon kon ik niet meer in de zorg werken. Er begon een proces wat wil God en ook nu zat ik nog met pijn en verdriet uit het verleden. Ik leerde mijn huidige man in 2009 kennen en een jaar later getrouwd en in 2012 kregen we ons eerst kindje. Mijn man ging naar een hele andere kerk dan waar ik uitkwam. Vele malen heb ik mijn hakken in het zand gezet en ben ik op onderzoek uit gegaan.

Daar leerde ik om een echte relatie met Jezus te hebben. Voor het eerst had ik echt vriendinnen en opende God deuren. Het is geen makkelijke tijd geweest en ik was echt opzoek naar was God wilde in mijn leven. Ik besloot op voedingsdeskundige te gaan studeren. Zelf was ik ruim 40 kilo kwijtgeraakt en dacht echt dat het Zijn plan was om anderen hierbij te helpen.

Diep in mij was er een verlangen om vrouwen te helpen. God is gelukkig een geduldig God en Hij spreekt echt ook vandaag de dag nog door mensen heen. Er werden hele mooie woorden over mij uitgesproken en ik kon het toen niet helemaal plaatsen. Tot januari 2018. Daar was de ommekeer. Ineens vielen stukjes op hun plek en mijn verlangen om mensen van God te vertellen, vrouwen te bemoedigen en ze te helpen in hun zoektocht naar hun missie werd enorm groot. Er vielen puzzel stukjes in elkaar en er brak een onzekere tijd aan. Want ja, hoe ga ik het allemaal doen en welke gevolgen heeft het? Het was oké, en ik voelde aan elke vezel in mij dat dit de tijd was om op te staan. Het roer 180 graden om  te gooien en er kwam voor het eerst een diepe vreugde in mijn leven. Wow, de Bijbelschool kwam op mijn pad en een opleiding tot life coach.

 

In Gods ogen is het anders

Veel vrouwen denken dat succes en alles voor de wind gaan voorkomt uit macht, invloedrijke contacten, en een mega sterk verlangen om vooruit te komen. Weet je God leerde Jozua hoe hij succes kon hebben, dat totaal in strijd is met hoe de wereld denkt over succes. God zei namelijk tegen Jozua dat als hij wilde slagen dat:

  1. Jozua sterk & moedig moest zijn, want de taak die hij had zou echt niet altijd makkelijk zijn. Ook in ons dagelijks leven kan jij dat toe passen, wees sterk en moedig, ook al is jouw missie niet makkelijk.
  2. Jozua moest zich aan Gods wetten houden. Weet je ook jij en ik moeten ons houden aan de dingen die God ons heeft geleerd.
  3. Jozua moest voortdurend de wet lezen en bestuderen. Ook jij en ik moeten ons elke keer weer in Zijn woord verdiepen. Door het Woord tot je te nemen spreekt God tot jou en door jou heen

Toen ik dit las en erover na ging denken besefte in me dat God een enorm plan met mij heeft. Ik volgde de raad op die God aan Jozua gaf. Nee, het was echt niet makkelijk en ook nu nog steeds niet. Toch is het verlangen enorm groot om gewoon te doen waar ik toe geroepen ben. Ik wil vrouwen bemoedigen en helpen in hun zoektocht naar hun missie en wie is God? Hierdoor is mijn wereld totaal veranderd. Een tijd terug las ik de volgende zin:

“Misschien zul je in de ogen van de wereld niet succesvol zijn, maar in Gods ogen wel en Zijn mening telt zwaarder.”

Dit geef ik je mee

Dit is een klein deel van mijn verhaal. Ik wil je meegeven dat wat je ook meemaakt in je leven je er sterker uitkomt. Soms niet alleen. Ook ik heb hulp gezocht en heb onwijs lieve mensen om mij heen waar ik mee kan praten. Ik wil je meegeven dat hoe onzeker je ook bent, wat mensen ook over je zeggen, JIJ bent WAARDEVOL. Ik help je graag en hoor graag je verhaal. Elke maand heb ik 4 plekjes voor een Mission talk. Deze is gratis en vrijblijvend en doe ik online. Wil jij meer weten of een Missiontalk in plannen? Ik help je graag en hoop je snel te spreken. Want ook jij verdient het om jezelf Waardevol te vinden en net als Jozua moedig te zijn.

 

Liefs,

Cynthia