Selecteer een pagina

Jozua was een leider die aangesteld werd toen Mozes overleden was. Jozua mocht het volk Israël meenemen het beloofde land in. Voor het zover was gingen er eerst 12 verspieders kijken, waarvan er uiteindelijk twee nog een keer teruggingen. Uiteindelijk zei God tegen Jozua: “Loop 6 dagen elke dag in stilte om de muren van Jericho heen”. Op de 7de dag moesten ze zeven keer om de muur van de stad en de laatste keer met veel geluid en gejuich. En de muren van Jericho vielen om. De Israëlieten waren het beloofde land in getrokken en namen er bezit. Weet je ook jij kan vrij zijn, doorbreek de muur rondom je hart die je hebt opgebouwd.

Muren rondom je 

Het is lekker veilig en makkelijk om een grote muur om je hart te hebben. Doordat je in het verleden gekwetst bent, gewond bent geraakt heb je om jezelf te beschermen een hoge muur opgetrokken. Dit uit angst, angst om pijn te voelen, angst om opnieuw gekwetst te worden. Deze muren verhinderen jou om gezonde en fijne relaties aan te gaan en ze staan jouw relatie met God in de weg. De muren rondom jouw hart beperken jou te groeien en verder te komen in het leven. Als jij een kijkje zou nemen in je bange hart dan zie je dat je verlangt op geliefd te worden door anderen en om anderen lief te hebben. Gods liefde kan de muur rondom jouw hart wegnemen met Zijn Bovennatuurlijke Agape .

Angst bouwt muren en dat is zo waar. Als je angst kent dan weet je waar ik het over heb. Weet je door die angst heb ik me heel lang laten leiden. Angst om me afgewezen te voelen, angst om wat anderen wel niet van mij zouden vinden etc. En ja, ik had een dikke vette Jericho muur om me heen gebouwd. Niemand mocht dichtbij mij komen en niemand kreeg een inkijkje in mijn hart. Tot er een punt in mijn leven kwam dat ik mij kwetsbaarheid durfde te tonen, gewoon dat ging vanzelf. De muren werden langzaam afgebroken en ik kon weer liefde toe laten in mijn leven en liefde geven.

Breek de muren af rondom je hart

Weet je wat je vooral niet mag vergeten? Hoe hoog en hoe dik je muren ook zijn, Jezus springt er gewoon overheen! Ik vind dit een geweldige openbaring. Want de Here Zelf zal als een muur van vuur rondom hen en de stad zijn. En Hij zal met zijn macht en majesteit in haar wonen.’ Zacharia 2:5 HTB De liefde van God overwint gewoon de duisternis. Volmaakte liefde overwint alles! Als jij die muren gaat afbreken zal net zoals in Zacharia staat zal Hij als een muur van vuur om jou hart zijn. De muren rondom jouw hart belemmeren jou om gezonde relaties aan te gaan en te onderhouden.
Je hebt Gods liefde nodig om een mensen zonder muren te worden.  Weet je die muren heb je gebouwd uit angst. Om deze weer af te breken kost tijd, alleen weet ik dat als je de eerste stenen hebt afgebrokkeld het makkelijker gaat.  Soms kan je het niet alleen en vaak heb je hulp nodig om die muren rondom je hart te doorbreken.

  1. Het kan al opluchten om er met vrouwen over te praten die jij 100% vertrouwd en al door dit proces zijn heen gegaan, zodat zij jou kunnen vertellen welke stappen hun hebben genomen zo kunnen zij een voorbeeld voor jou zijn.
  2. Leg al je angsten bij Hem neer, weet je voor Hem is niets te gek en vraag Hem je te helpen welke muren er nog om je hart zijn
  3. Durf te ontvangen en hulp te accepteren

 

Kwetsbaar durven zijn is kiezen voor de pijn. Jezus koos voor de pijn. Hij voelt jouw pijn en samen met Hem mag jij door die pijn heen gaan zodat jij een vrouw zonder muren mag zijn.Raakt het je of is dit waar jij mee worstelt? Neem gerust contact met mij op zodat jij je hart kan luchten en wie weet kan ik je verder helpen. Het is mijn verlangen dat jij voluit gaat leven en een leven gaat leiden zonder muren.

 

Liefs,Cynthia

 

Wil je meer over mij weten en mijn werk bezoek dan mijn  website.