Selecteer een pagina
Groeien doet pijn.

Een kind leert lopen en doet dat met vallen en opstaan. Elke keer gaat het wat beter. Zo gaat het eigenlijk ook je hele leven verder groeien doet pijn. Je valt en krabbelt weer op en soms is de groeipijn erger dan den andere keer. Jij als onderneemster/moeder weet hoe het voelt. Pijn, verdriet, dit hoort bij het proces van groeien.

Zaadje

In mijn vakantie heb ik verschillende mooie lieve moeders ontmoet die naast moeder zijn een onderneming hebben of starten. Ergens is er een zaadje geplant. Als we de Bijbel induiken zien we ook regelmatig het voorbeeld van het zaad en zaaien.

Soms doen we enorm ons best om het zaadje te laten groeien. Jij wilt namelijk snel resultaat zien. Helaas als je te snel wilt rennen struikel je. Je wordt verdrietig en weet niet meer wat je fout doet. Je hebt toch gezaaid en het is juist de tijd om nu daar de vrucht van te plukken. Je deelt al je kennis op social Media en denkt dat je gelijk reacties krijgen en als deze uitblijven voel jij je rot. Je deelt je workshop en ook daar geen aanmeldingen voor. Poeh, groeien doet pijn. Een zaadje planten is mooi alleen geef het de tijd om te ontwikkelen.

Groeien

Ondernemen is een proces en voor iedereen is dat proces anders. Groeien in je onderneming is werken aan jezelf. Als jij zelf niet lekker in je vel zit, je hebt een gezin wat de nodige aandacht vraagt dan heeft dit zijn weerslag op jouw bedrijf. Je doet minder raakt de draad kwijt en vervolgens doe je maar wat. Ik heb zelf een gezin wat de nodige aandacht nodig heeft. Hierdoor is het lastig mijn bedrijf te laten groeien. Ik heb in dit proces geleerd dat juist door jezelf een spiegel voor te houden en aan jezelf te werken je persoonlijk gaat groeien. Het is fijn om af en toe ook even afstand te doen van je bedrijf en je volledig te richten op je gezin en niet bezig te zijn met je bedrijf, social media etc. Juist dan maak jij je hoofd leeg en komen er van zelf nieuwe ideeën. Als ik naar mij zelf kijk, gaat groeien altijd gepaard met pijn. God heeft jou en mij gemaakt en jij bent klei in zijn hand. Zoals een oud liedje van Elly & Rikkert zegt: “Zoals klei in de hand van de pottenbakker zo maak ik jou een vat tot mijn eer.

Hij kneed jou en vormt jou naar het plan wat Hij voor jou heeft. Dit is een proces wat ik snoeien noem. Hij snoeit aan de ene kant en aan de andere kant komen er prachtige bloemen tevoorschijn. Geef dit proces de tijd. Ook in je bedrijf of als moeder doet Hij dit.

Hoe zorg je ervoor dat je groeit in geloof.

Een basis die heel belangrijk is, zorg dat jezelf groeit in je geloof. Hierdoor heb je een goed fundament waarop je verder kan bouwen. Zo zal bij een storm je niet snel omver worden geblazen en zal je sneller herstellen als er groeipijn is of tegenslag.

Toen ik begin dit jaar besloot om op  mijn dromenlijstje neer te zetten dat ik wilde groeien in geloof deed ik dat heel bewust. Dolgraag wilde ik meer van Gods liefde weten en ervaren in mijn leven en in mijn bedrijf. Door hier heel bewust mee om te gaan en tijd te nemen om te mediteren op Zijn woord voelde ik rust en vooral Zijn nabijheid.  Weet je er gebeurde hele mooie en bijzonder dingen. Een tekst die ik begin dit jaar kreeg war Romeinen 12:8  Wie anderen moet aansporen en bemoedigen, krijgt daar de woorden voor. Wie iets moet uitdelen, krijgt de gave om eenvoudig te blijven. Wie leiding moet geven, krijgt daar de wijsheid voor. Wie zich ontfermt over mensen die het moeilijk hebben, doet dit met opgewektheid. (HTB)

 

Denk niet zoals de wereld denkt. De wereld houd zich aan normen, het is normaal dat jij je houd aan de grenzen die geaccepteerd zijn. Is dat wat jij geloofd? Als dat zo is ben je voor de wereld waar jij in leeft normaal en accepteren mensen je.  Hoe denkt God hierover? Jij richt je leven in naar wat jij normaal vindt. Je denkt, je spreekt, je handelt daarna en je lichaam en geest luisteren hierna.

Weet je het wordt TIJD dat je eens uit de BOOT stapt en over grenzen durft te gaan! Als jij je leven in Zijn hand legt en je echt durft over te geven, ja het zal groeipijn geven, alleen ik kan je verzekeren dat het je een enorme boost geeft. Het geeft je nieuwe inzichten en ook zal het je bedrijf ten goede komen.

Weet je in de wereld lijkt het normaal dat alles aankomt waaien. God doet het op ZIJN tijd, als jij er klaar voor bent. Zorg dat je luistert naar ZIJN stem en geloof mij het is niet altijd makkelijk, maar ik weet zeker dat je kleine doorbraken gaat zien. Ineens kreeg ik er meer volgers bij in Instagram. Ik ontmoette anderen Christenen met een hele mooi visie en missie. En YESS ik ga in oktober Bijbelschool doen een DROOM van mijn DROMENKAART!

Geef de Droom niet op en ga ervoor ook al doet dit pijn zo nu en dan. Als jij GROEIT in GELOOF zal ook jou bedrijf groeien .

Wil je nu meer weten of heb je vragen?

Eind oktober zal mijn e-book uitkomen die je gratis kan downloaden, je kan je alvast inschrijven.

Je mag altijd contact zoeken voor vragen of een gesprek. Vul dan even het contact formulier in.

 

Liefs,

Cynthia – Women On A Mission