Wie ben jij?

 Vrouwen worstelen met deze vraag, jij misschien ook wel. Wie ben jij werkelijk? Wie zeggen anderen wie jij bent. Deze vragen zorgen er ook voor dat jij je enorm onzeker kan voelen over jezelf. Heb jij wel eens jezelf de vraag gesteld wie ben ik in Christus? Huh??? Ja, weet je wie jij bent in Christus is zo belangrijk. Als jij Jezus aanneemt als Verlosser dan gaat God jou zien zoals Hij Jezus ziet.  Het is helemaal niet zo belangrijk hoe jij naar jezelf kijkt, maar hoe God jou ziet. Het gaat om jouw identiteit en wat jij geloofd.

Weet je wat zo mooi is dat er een verschil is wie jij bent in Christus en wie jij zelf denkt dat je bent. Uit jezelf kan je eigenlijk niets, juist bij God mag je zijn wie je bent, doe je wat God heeft beloofd en vind je rust.

De bijbel is jouw Waarheid en hoe anderen over jou denken of van je zeggen is een mening. Laat je EIGENWAARDEN niet afhangen van wat anderen over jouw zeggen.

Kostbaar

Weet je dat je van onschatbare waarde bent? God vind je zo mooi dat Hij je vergelijkt met een Parel in Zijn Hand. Wij vrouwen vergeten weleens wat voor waarde we hebben. Ik merkte heel erg dat vrouwelijke ondernemers zich graag met elkaar vergelijken en hierdoor hun eigenwaarde verliezen.
Ben ik wel goed genoeg? Moet ik het ook allemaal zo doen? Lieve vrouw, voor God ben je een Parel van onschatbare waarde. Weet je Hij neemt je zoals je bent. Hij heeft jou gemaakt met je unieke persoonlijkheid en unieke gaven. Die zij kostbaar, dan alle andere dingen die wij vrouwen over elkaar zeggen deze verdwijnen in het niets bij Hem.

Verander door een andere manier van denken

Romeinen 12:2 helpt jou en mij te begrijpen waarom het zo belangrijk is wat jij en ik geloven. U moet niet worden als de mensen die zich niets van God aantrekken. U moet anders worden, door een nieuwe manier van denken. Dan kunt u ontdekken wat God wil. En wat Hij wil, is goed, aangenaam en volmaakt.

Deze tekst is voor mij persoonlijk een Eyeopener geweest begin van het jaar.
Oei, anders denken. Dit klinkt gek vind je niet? Misschien heb je hier nog nooit van gehoord en is het nieuw voor je.

Wij zijn vaak geneigd om mee te gaan met “Hoe de wereld over ons denkt en hoe die vrouwen zien.Je Geest raakt overspoeld met negatieve gedachten. Je staat er misschien niet altijd bij stil alleen ons Brein is alles!
Als jij een betere versie van jezelf wilt worden, probeer dan om je gedachten zo zuiver mogelijk te houden.
Weet je als je een kind bent van Jezus, dan mag je afrekenen met gedachten die niet van Hem zijn! Je mag je oude ik afleggen en bij Hem brengen en de Heilige Geest toe laten.

Weet wie jij bent!

Durf te staan! Het bedrijf draait om jou! Als jij lekker in je vel zit heeft dit een enorme uitwerking op je bedrijf. Als jij weet wie jij bent en welke waarde jij hebt voor een ander ga jij zitten in een flow. Jouw klanten gaan merken aan je dat je lekker in je vel zit, dat je niet meer onzeker bent, omdat jij weet wie jij bent. Door je te focussen op God en weet wie jíj bent in CHRISTUS mag je gaan stralen.

Dit kost tijd. Het heeft mij heel wat jaren gekost om te stralen en te genieten van mijzelf. Doordat ik mezelf ging accepteren en dat het in ons gezin anders gaat dan bij anderen wist ik beter wie ik was en hoe God mij zag.

Moeder, echtgenoot, vriendin wow, en elke keer was ik onzeker in deze rollen. Anderen onderneemster hadden alles perfect in mijn ogen. Ik keek te veel naar hoe anderen het deden. Liet mij beïnvloeden door anderen onderneemsters. Wie was ik? In de wirwar van ondernemersland als facebook en Instagram was ik kwijtgeraakt wie ik werkelijk was.

Het is jouw tijd om te gaan schitteren

Tot ik weer terugging naar de Bron en God mij liet zien dat ik een Dochter ben van de Allerhoogste! Ik mag het doen samen met Hem. Door de zorgen en de tijd die Jirmeja vraagt onze oudste leer ik enorm veel. Ik leerde mijzelf kennen en weet dat ik enorm sterk en moedig ben. Het heeft me veel gebracht niet alleen veel verdriet, ja ook dat heb ik gehad en nog steeds zijn er momenten van verdriet.

Alleen nu ik het pad ga samen met God, WOW, weet ik dat ik er mag ZIJN en wat te bieden heb!

Dat gun ik jou ook!! Jij bent enorm KOSTBAAR in ZIJN ogen en HIJ heeft het beste met je voor! Hij wil dat jij leert op Hem te vertrouwen. Als jij weet Wie JIJ bent in Hem kun je groeien als persoon, moeder en onderneemster.

Samen staan we sterk

In mijn besloten facebookgroep Women On A Mission ben je enorm welkom! Hier deel ik elke dag fijne dingen en mag jij zijn zoals je bent. Er is ruimte om vragen te stellen of iets te delen kortom een groep die hetzelfde doel heeft.

Ik zie je heel graag in mijn groep terug. Meld je aan, want ik weet zeker dat het jouw leven gaat veranderen als we elkaar helpen en bemoedigen.

Heb je behoefte aan gesprek zodat ik jou al handvatten kan geven om een betere versie van jezelf te worden? Vul dan het contactformulier in.

Liefs,

Cynthia

 

Liefs,

Cynthia

Licht na een donkere periode

In een moeilijke periode, bent U het licht. Zelfs als ik in de woestijn ben, bent U er en geeft mij zegen. Al ga ik door een dal van diepe duisternis, U bent bij mij! Wow, wat een mooie woorden schrijft David in Psalm 23.

‘Even though I walk through the valley of the shadow of death, I fear no evil, for You are with me; Your rod and Your staff, they comfort me. (Psalm 23:4 NASB)

Diep dal

Het was half tien die avond, al 4 dagen was ik bezig om te bevallen. Die dag werd om half elf besloten om tot een keizersnede over te gaan. Om half vier die ochtend werd onze eerste zoon Jirmeja geboren.

Zwarte wolk

Ik zelf werd heel erg ziek de nacht na de keizersnede. Op maandag kreeg Jirmeja geelzucht en toen knapte er iets. Ik heb gegooid met borden en geschreeuwd. Ik sloot me op in de badkamer van het ziekenhuis. In je hoofd maak je een heel ander plaatje van een bevalling en de tijd erna. De roze wolk die was er totaal niet. Ik leefde op een zwarte wolk. Bezoek had ik al helemaal geen zin in.

Het was een zwarte bladzijde in mijn leven. Ik oktober ging het zo slecht, ik werkte maar kon mijn werk als verzorgende gewoon niet aan. Wat ik  me nog kan herinneren is dat  ik die ochtend geen fijn gesprek met iemand had. Ik voelde me zo enorm naar dat ik hele strips paracetamol op tafel had gelegd met een fles wijn ernaast. Ik kon niet meer. Uren heb ik getuurd. Tot ik mijn kindje hoorde huilen en het besef kwam: ‘voor hem wil ik leven’. Hij heeft een mama nodig.

Dit was een woestijn periode. Nu 6 jaar later is hier heel veel moois uitgekomen. Dit verhaal heeft mij gevormd en gemaakt tot de persoon wie ik nu mag zijn.

Geloof, hoop & Liefde

Werken ging niet meer. Doordat er iets niet helemaal goed is gegaan bij de keizersnede had ik enorm veel pijn in mijn benen, waardoor staan of lopen veel pijn deed. 2013 besloot ik om te stoppen met verzorgende. Je hebt een kindje en daar wilde ik graag voor zorgen en voor mijzelf. Al snel merkte ik dat mijn droom begon te leven. Een eigen bedrijf.

Zoektocht

Het is een zoektocht, ik was totaal onervaren en heb het gewoon gedaan. Poeh… wat heb ik daar veel van geleerd. Mijn geloof begon te groeien en ik besefte mij steeds meer dat Hij het was die Hoop en Liefde gaf als ik het niet zag zitten als ik dacht dat ik het niet kon. Het was pittig, te meer omdat mijn moeder gevoel vertelde dat er iets niet klopte met mijn kindje. Na 2,5 jaar bleek mijn gevoel te kloppen. Jirmeja heeft autisme met een taal en ontwikkelingsachterstand.

Onzeker was ik geworden en het bedrijf wat ik begonnen was stopte. Een nieuwe studie  begon ik ,voedingsdeskundige. Superleuk en wat heb ik daar veel geleerd. Ik genoot van mijn kindje en voelde weer Hoop. ‘God als ik het niet meer kan, doet U het maar’.

Geloof

Geloven deed ik eigenlijk altijd wel alleen, in deze periode heb ik echt een relatie gekregen met mijn Hemelse Vader. Alles kon ik in Zijn hand leggen en er zijn hele bijzondere dingen gebeurd. Ondanks dat er niet gebeurde wat ik verwachte, heeft God mij toch een heel mooi pad laten bewandelen. 5 Jaar een bedrijf gehad als voedingsstrateeg en bijna geen klanten krijgen en gewoon door bikkelen. Ik had er vertrouwen in dat God mij het juiste pad zou laten bewandelen.

Pittig
Zwaar en pittig was het zeker, weet je ik leerde steeds meer om alles in Zijn hand te leggen. Steeds meer pelde God de Ui in mij. Zo had ik helemaal niks met Joyce Meyer. En ineens kreeg ik een boek van haar en kocht ik er nog een en nog een. Het heeft mij geloof sterker gemaakt. ‘ Strijd in je denken’ heeft mij zoveel eye openers gegeven dat ik echt ben gaan groeien in Geloof. Ik begon andere ondernemers te bemoedigen, op bijzondere wijze spraken mij berichten ineens mensen aan. Puzzelstukje vielen op hun plek.

Ja, ik ben heel veel ondernemers kwijtgeraakt, door mijn keuze om de Droom te volgen en het PAD dat God voor mij heeft. Mensen zijn mij niet meer gaan volgen, ondernemers waar ik een goede of iets minder goede band mee had. En toch hebben zij er juist voor gezorgd dat ik deze stap ben gaan zetten in Geloof. Mooie andere ondernemers heb ik leren kennen en wat een genot om samen op hetzelfde niveau te zitten en hetzelfde doel te hebben.

Hoop

Hoop heb ik altijd gehad en ook nu. God heeft mij hoop gegeven om door alle omstandigheden op Hem te blijven vertrouwen. Door zijn liefde geloof ik dat Women On A Mission iets heel moois in Nederland in beweging gaat zetten.
Ik hoop en weet zeker dat ik anderen vrouwen kan helpen, kan bemoedigen en een luisterend oor kan zijn. Vrouwen kan helpen weer hoop te krijgen.Houd de Hoop ook al is het dal waar je door gaat diep en donker, er is écht Licht aan het einde van iedere tunnel.

Liefde


De liefde die ik voor jóú lieve vrouw voel is onbeschrijfelijk. Mijn hart verlangt erna om jou te bemoedigen, je liefde te geven, je een leven te geven vol liefde en Kracht. Dit doe ik echt PUUR uit mijn Geloof en Liefde voor God, weet je uit mijzelf kan ik het niet Hij is het die mij de juiste woorden geeft, mij Kracht geeft en de liefde om Jouw mooie vrouw te moedigen.

Liefde is krachtig en Jij bent mooi, ook al zit je misschien nu net als ik 6 jaar geleden in een diep dal of loopt alles niet zoals je had verwacht. Ken je angst, maak jij je zorgen, weet God zegt in Zijn woord: Kom naar Mij als je moe bent. Kom naar Mij als je gebogen gaat onder het gewicht van je problemen! Ik zal je rust geven. Doe wat Ik je zeg. Leer van Mij. Want Ik ben vriendelijk en geduldig en bescheiden. Daarom zul je bij Mij innerlijke rust vinden. (Mattheüs 11:28-29 BB)

Doe het samen

Samen is beter dan alleen. Worstel niet alleen met levensvragen, met moeite in je bedrijf of je gezin. Zoek mensen die jij verder kunnen helpen, die jou de juiste vragen kunnen stellen om een doorbraak te ervaren in je leven. Én wat vooral heel belangrijk is: DOE HET SAMEN MET GOD, JE HEMELSE VADER

In 3 eenvoudige stappen leer ik jou hoe jij een betere versie van jezelf word zodat jij weer met plezier werkt aan je bedrijf.

In mijn besloten Facebookgroep “Women On A Mission ”gaan we dieper in op het geloof en zijn we nu begonnen met Ester, een vrouw uit de Bijbel met een prachtige boodschap die ook vandaag zeker voor jou als vrouw van toepassing is.  Kom er gezellig bij, je bent meer dan welkom…

Wil graag een gesprek aanvragen? Vul dan het contactformulier in en ik neem contact met je op.

Liefs,
Cynthia

Moeder, hoe houd je alle ballen in de lucht?

Moeder ben je en je gezin komt op de eerste plaats. Naast moeder ben je ondernemer en wil je ook dit eigenlijk op plek 1 hebben. Ondernemen is jou lust en je leven en je geniet er zichtbaar van. Soms is het allemaal wel heel erg veel en heb je ook verplichtingen zoals: opstap met vriendinnen en vrouw zijn van. Het moederschap is voor jou net even anders als voor anderen. Jij hebt een kind met een beperking. Dit kost jou meer energie en om alle ballen hoog in de lucht te houden ben je soms letterlijk helemaal op. Je wilt zo graag perfect zijn in alles wat je doet, dat jou dit uitput en vermoeid maakt.

 Ervaring is de grootste leerschool

Ervaringsdeskundige ben ik inmiddels wel. Met twee kinderen waarvan de oudste autisme en een taal en ontwikkelingsachterstand heeft heb ik door de jaren heen geleerd dat als je alle ballen hoog probeert te houden je dit niet vol gaat houden. Mijn gezin komt op plaats 1 en de zorg voor Jirmeja is 24-uur. Gelukkig is hij overdag naar school, zodat er rust is. In het begin wilde ik als ondernemer elke dag werken ook als hij thuis was. Rust kende ik niet en ging gewoon door. Stress is niet heel goed voor je en ook niet voor mij. Door stress ging mijn cortisol enorm ophoog. Ik wilde zo graag alles doen, en dat heeft mij in een burn-out gebracht. Een kind met een beperking kost veel energie en dan ook nog eens een bedrijf runnen, schoonmaken, vrouw zijn en moeder, dat ging niet. Ik heb hier enorm van geleerd.

3 Tips om weer te ademen!

Inmiddels werk ik twee dagen in de week en 1 avond. Hierdoor creëer ik rust en balans in ons gezin. Regelmatig krijg ik de vraag hoe het allemaal vol te houden is. Ik ga je hieronder drie tips geven zodat ook jij kan ademen!

 • Zorg voor een goed eetpatroon. Eet minimaal 3 gezonde maaltijden per dag, zodat je in je energie blijft. Pas op met de hoeveelheid koolhydraten, hierdoor kan je energie ook afnemen.
 • Vermijd stress. Zorg voor een goed planning met je kind. Door te gaan stressen gaat je cortisol omhoog. Probeer je werktijden aan te passen, als ondernemer kan je dat goed zelf bepalen en houd je daar ook aan.
 • Cijfer jezelf niet weg! Neem tijd voor jezelf! Als jij altijd alle ballen hoog wilt houden en alleen maar zorgt voor je gezin dan stort je in. Neem eens een moment lekker voor jezelf. Door een avond in de week de badkamer te gebruiken als beauty ruimte. Gun jezelf ook die tijd!

 

Wil je er over dit onderwerp doorpraten of heb je vragen?

Mail gerust naar: cynthia@cynthiavandenberg.nl

Of meld je aan voor een strategiegesprek, waarin ik jou 3 tips geef om mee aan de slag te kunnen.

 

Liefs,

Cynthia

Terug naar de oorsprong van onze voeding

Vroeger was alles beter! Die uitspraak hoorde ik regelmatig bij mijn ouders thuis. Mijn vader kan zo mooi vertellen dat ze vanuit Friesland verhuisde naar Gelderland en daar voor het eerst een douche hadden, er nog een melkwagen kwam om de flessenmelk te vullen. Nu, anno 2018 gaan we weer terug naar de oorsprong van onze voeding.

 

Suikers mogen weer, mager is uit

Ja, suiker mag gewoon weer! Ik heb het dan over suiker van de suikerbiet. En dan op momenten waar het kan, dus niet meer overdreven zoet. Denk aan het bakken van een taart of cake in het weekend. Alles met mate is zo belangrijk!

Als ik zie dat mensen nog bewuster zijn waar eten vandaan komt, dan denk ik dat roomboter echt nog meer terugkomt in onze voeding. Net als “volle producten”. Niet bewerkt, maar juist in de oorsprong gelaten. Alle magere producten gaan langzaam op de achtergrond.

Zeewier


Misschien heb jij het als onderneemster al eens geprobeerd: zeewier. Dit gaat zeker in onze voeding terugkomen dit jaar. De taco maakt een opmars en deze vullen we met zeewier en andere lekkere groenten. Lekker als je zalm en zeewier samen mengt dan krijg en een zalmburger, heel erg lekker.

Van boer tot consument

Persoonlijk ben ik een voorstander van producten uit eigen land te nuttigen en vind ik het erg belangrijk om te weten waar iets vandaan komt. Ik woon midden in de polder en ik weet dat ik mijn eieren kan kopen bij een boer die achter mijn woont, appels haal ik bij de appelboer. Veel groente koop ik op de markt bij een groenteboer die bijna alles haalt uit het gebied waar hij woont. Er staan bordjes bij dat het uit Nederland komt en Nederlandse productie is.
Ik weet waar het vandaan komt welke boer, wie het is en dat het met zorg is verzorgd.
Ik weet zeker dat dit een hele grote rol gaat spelen de komende jaren, jij als bewuste vrouw wilt heel goed weten wat je eet en waar het vandaan komt.

Er zijn steeds meer boeren die in hun bedrijf een winkeltje hebben waarin ze producten verkopen die uit eigen boerderij komen. Ook zie je meer dat boeren hun bedrijf openstellen zodat jij een kijkje kan nemen hoe het allemaal gaat. Duurzaam en biologisch zal nog belangrijker worden en dat weten ook de boeren.

Wat betekent dit voor jou?

Omdat wij als consument steeds meer weten en willen weten, betekend dit dat er ook steeds meer informatie op persoonlijk vlak gegeven zal worden. Dat is echt geweldig, advies echt op maat voor jouw en je lichaam.

Wil jij weten wat ik hierin voor je kan betekenen? 
Vraag dan de voedingsstrategie-sessie in 1 dag aan

k maak samen met jou dé strategie voor een gezond, energiek ondernemend gezinsleven
zodat je kan genieten en weer energie overhoudt voor leuke dingen.

Deze dag staat in het teken van jouw voedingsstrategie. Samen gaan we kijken waar jouw behoeftes liggen en hoe we samen tot een mooi plan komen zodat jij weer energie hebt en minder klachten om te kunnen genieten van je onderneming en gezinsleven.

In de voedingsstrategie in 1 dag maak ik gebruik van 7 stappen. In dit proces gaan we opzoek naar waar jouw lichaam behoefte aan heeft en bespreken we de behoefte die jij hebt. Samen komen we tot een heel mooi plan wat ik verder ga uit werken in menu’s die passen bij jouw wensen en lichaam,

YESS DIT WIL IK!  Schrijf je dan in  en jij en ik gaan samen aan de slag. NU NOG VOOR DE OUDE PRIJS.

Doe het lekker anders!

Doe het lekker anders!

Massaal gingen wij als vrouwen aan de superfood, we namen chiazaad, gojibessen, smoothies, gingen van de suiker af en dronken alleen nog water en kruidenthee. Misschien deed jij hier ook aan mee? “Ik doe het lekker anders! Meegaan met een trend of hype is leuk, alleen wat doet het met je lichaam en zijn we niet massaal als vrouw zijn af en toe doorgeschoten?
Doe het lekker anders en op jouw manier!

Kijken naar jou als persoon

Vanuit de orthomoleculaire voedingsleer is het heel normaal om te kijken naar jouw klacht als vrouw. Iedere vrouw is anders en ieder lichaam uniek! Een holistische benadering.  Er zijn vrouwen die prima melk kunnen verdragen en er zijn vrouwen die dat niet kunnen. Ons menselijk lichaam is zo ongelooflijk mooi gemaakt dat ieder lichaam ook uniek is net als jouw geest.

Een gezond lichaam is meer dan een lichaam dat ziek is. Door je bewust met voeding bezig te houden bevorder je bewust de gezondheid. Voeding wat het lichaam opbouwt werkt dus preventief. Je bent wat je eet. Hierbij is het wel belangrijk te weten of je lichaam de voedingsstoffen opneemt. Het is daarom belangrijk om het voedingspatroon aan te passen aan jouw situatie opdat moment. Het is daarom echt mogelijk om te werken aan een biologisch evenwicht en de energie in balans te houden.

Orthomoleculaire voeding

Toen ik hier 5 jaar geleden voor het eerst van hoorde, kon ik het woord niet eens uitspreken laat staan dat ik wist wat het inhield. Het klonk wel erg interessant en ik kan me voorstellen dat ook jij als vrouwelijke ondernemer niet weet wat het is.

Het is eigenlijk zo dat de orthomoleculaire voedingsleer ernaar streeft om jouw lichaamscellen te voorzien van goede voedingsstoffen. Het vernieuwen van cellen, met anderen woorden een goede cel opbouw. Dit is noodzakelijk om allerlei ziektes buiten je lichaam te houden. Een cel die beschadigd is kan vernieuwen, alleen de cel blijft beschadigd als je voedingspatroon niet optimaal is.

Daarnaast is het belangrijk om je suikerspiegel zo min mogelijk te laten schommelen. Daardoor krijg je al meer energie.

Juist door een orthomoleculair voedingspatroon ontstaat er dus als eerste meer energie en zijn de volgende punten een positief gevolg hiervan.

Een beter slaappatroon
Een minder opgejaagd gevoel
Meer rust in je hoofd
Meer heldere gedachten
minder malende gedachten

Minder gevoel van stress
Minder (darm)krampen
Een minder droge huid
Minder haaruitval
Minder snel last van gebroken nagels
Minder snel hoofdpijn
Meer verlies van gewicht
Een sterker bewustzijn

Doe het anders!

2018 is het bijna en een van de voornemens voor ons als vrouw is toch vaak een ander eetpatroon, gezonder eten en meer bewegen. De trend voor 2018 is er een waar ik me helemaal in kan vinden.

Toen ik begon met een andere leefstijl vanuit de orthomoleculaire gedachten, deed ik dit vooral om van mijn migraine en depressie af te komen. Het is altijd even zoeken wat bij je past, welke producten kan ik wel eten en welke triggeren een migraine of een slokdarmkramp aanval. Het bleek dat ik geen lactose kon verdragen en geraffineerde suikers. Ook brood gaat bij mij verkeerd. Ik eet af en toe speltbrood, wat dan gelukkig goed gaat.

TREND

De afgelopen vijf jaar heb ik vooral gemerkt dat een goede balans tussen gezond en ongezond belangrijk is. Luisteren naar je lichaam is echt zo belangrijk! 2018 zal ook echt in het teken staan van een balans tussen gezond en ongezond. Steeds meer beseffen wij als vrouwen dan onze gezondheid belangrijk is, alleen niet ten koste van alles. Een gebakje of een patatje op zijn tijd moet kunnen.

Het gaat er vooral om dat jij prettig in je vel zit, dat jij weer energie hebt en niet elke keer naar al het lekkers wil grijpen.  Als jij met een goed voedingspatroon klachtenvrij bent en je kan de balans houden tussen gezond en ongezond dan weet ik zeker dat jíj als VROUWELIJKE ONDERMEEMSTER een top jaar gaat hebben!

Goed beginnen, alleen dan samen?

Wil jij het jaar goed beginnen in alle rust en je volledig kunnen richten op je bedrijf en gezin?

Doe mee met de challenge MINDFUL ETEN! 8 tot 14 januari

Liefde geven is mooi en daar hou ik van! Daarom is het mijn verlangen dat jij als mooie vrouwelijke ondernemer 2018 in alle rust en liefde begint.

In alles rust eten en je gedachten op de rit zetten.

 MELD JE AAN!
Heb je vragen of wil je iets weten?

Mailen mag altijd: Cynthia@cynthiavandeberg,nl

 

 

 

 

 

 

 

Het maakte me niet gelukkig!

Het is eind mei 2017, het weer wordt beter en de zon doet zijn werk. Al een tijdje was ik niet helemaal blij hoe ik het allemaal deed privé en in mijn bedrijf. Ik miste een beetje de kers op de slagroom.

Het roer omgooien

Tijdens een event gingen mijn ogen open. Er werd een vraag gesteld: “wat is je hartsverlangen”? En ineens leek er wel een deurtje open te gaan en wist ik dat wat ik nu doe maakt mij niet gelukkig. Ik deed het niet met plezier mensen begeleiden met afvallen en miste enorm de gezelligheid en de liefde en warmte die ik ze kan bieden. Het leek wel of langzaam maar zeker mijn ware gevoelens naar boven kwamen en wist wat ik heel graag wilde.  Geen lange trajecten meer, alleen nog maar echte aandacht. Het roer ging om. Samen met een coach een dag gaan zitten en samen lukt het om mijn gedachten op papier te zetten, wat mij alleen niet lukte. Zo fijn om waardevolle mensen in je netwerk te hebben.

En vanaf die dag ging alles anders. Paste mijn website aan, ging meer kennis delen en langzaam kwam de passie weer terug. En toch was dit een klein deel van het grote puzzelstukje.

Om vrouwen die warmte en liefde te geven, deed ik een spoedcursus theekransjes. De visie die zij uitstralen past helemaal bij mij en geniet nu nog iedere keer als ik mijn Thee & Inspiratie bij Cynthia voorbereid.

Grote veranderingen in 2018

Het hoge woord mag eruit! Als geen ander kijk ik uit naar 2018! Een lege bladzijde die weer vraagt om gevuld te worden met mooie dingen. Afgelopen weken druk geweest met doelenstellen, mooie plannen maken en vooral waar wil ik heen met mijn bedrijf?  Voeding zal een rol blijven spelen in mijn bedrijf en ik wil mensen blijven helpen naar een gezond en energiek leven.

Na 4 jaar wordt het tijd voor mij om verder te kijken mezelf te ontwikkelen en ook ik ben de afgelopen jaren veranderd heb me ontwikkeld en klaar voor een mooie nieuwe stap. Inmiddels is stap 1 gezet. Iets wat al langere tijd in mijn hoofd speelde was een besloten Facebookgroep op te richten voor christelijke vrouwelijke ondernemers. Zo gaaf om te zien dat hier echt behoefte aan is.
Naast voeding ga ik nog iets anders doen, wat een hele mooie aanvulling is. Wat dat is hou ik nog even voor me, dit zullen jullie in de loop van 2018 gaan zien.

Droom

Ook gaat er een droom van mijn in vervulling, iets met creatief, geloof en inspiratie. Daarnaast wil ik meer mijn liefde voor God laten zien. Heel lang durfde ik hier niet over te praten, bang dat mensen het raar vonden. Alleen dit is wel een groot onderdeel van mijn leven. Dit zal vooral tot uiting komen in nog meer mijn normen en waarde te benoemen. En wat ik al wel ga verklappen is dat ik Webinar ga geven.

Na mijn challenge Mindfull eten zal de eerste Webinar zijn. Heel spannend en enorm veel zin in.  Vrijdag kun jij je in schrijven voor Mindful eten.  Hou Facebook en Instagram in de gaten om je in te kunnen schrijven.

Wil je meer weten of eens op de thee bij: Thee & Inspiratie bij Cynthia klink dan even op de link.

http://www.cynthiavandenberg.nl

 

 

Gezond genieten anno 2018


3 Tips om gezonder te gaan genieten

 Het is gewoon het beste om te genieten van het leven

Ga daarom maar gewoon door met eten en drinken en wees er blij mee, want zo heeft God het altijd al gewild. Draag feestkleren en zorg dat u er goed verzorgd uitziet. Geniet van een gelukkig leven met de vrouw van wie u houdt gedurende de dagen van uw voorbijglijdende leven, want dat komt u toe in dit leven, bij alle moeite die u zich op aarde getroost. (Het Boek; Prediker 9:7-9)

Wat een geweldige tekst is dit. Misschien heb je er helemaal niks mee en toch denk ik dat ook jij er wat uit kan halen. Jij mag genieten! Het is zelfs onze opdracht om te genieten en met elkaar lekker te eten. Accepteer jezelf en heb jezelf lief dan kan jij ook anderen liefhebben. Vier alle facetten van het leven, als je een nieuwe klant hebt, als je overwinningen hebt behaald voor jezelf. Het is een geschenk van God om dit te mogen vieren. Vreugde is een van de vruchten van de Geest, heerlijk om die te hebben.

 1. Geniet van de kleine dingen

Tot mijn 25ste woonde ik in de buurt van Arnhem en regelmatig ging ik met de trein dan ook naar Arnhem toe. Ik stapte uit bij Velperpoort en genoot dan al van het lopen door de Steenstraat richting het centrum. Het eerste wat ik vaak deed is richting het Hemelrijk lopen. Op de hoek zat een heel mooi lief Engels winkeltje. Als ik daar naar binnen liep, genoot ik al van de heerlijke geur en van alle mooie geweldige spullen die er stonden. Wat genoot ik van dat moment.

Geluk en genieten zit hem echt in de kleine dingen van het leven. Misschien kan jij net als ik ook zo genieten van een cappuccino in de avond en dan lekker een dekentje over je heen op de bank goed boek of filmpje erbij heerlijk.

Dit geeft jou een geweldig gevoel. Het geeft je zeker weer energie om de dingen aan te kunnen. Geniet ook echt van de kleine dingen en ga echt je leven VIEREN.

 1. Zorg goed voor jezelf

Het is zo belangrijk dat jij goed voor jezelf zorgt en je zelf accepteert.  Weet je als je niet goed voor jezelf zorgt zend je een signaal af dat jij jezelf niet de moeite waard vindt. Een zin die je mij regelmatig hoort zeggen is: “Als jij niet goed voor jezelf kan zorgen kan jij dat ook niet voor anderen.”

Zorg dat jij op tijd de rust neemt, dat je zelfvertrouwen hebt. Goed voor jezelf zorgen is niet jezelf weg cijferen voor anderen, maar juist voor jóú te kiezen. Klanten/cliënten waarderen het als je duidelijkheid geeft.

Tijdens het maken van deze blog kreeg in een mooi bericht binnen. Ik heb een super lieve vriendin die al een tijdje onderneemt en zij is misschien volgens de “MAATSCHAPPIJ” niet perfect, alleen zij heeft zichzelf geaccepteerd zoals ze is. Ook dat is goed voor jezelf zorgen. Accepteer jezelf en omarm ook de dingen waar je nog niet mee kan leven. Weet je, klanten gaan dit voelen en jij krijgt hierdoor meer veerkracht dus meer energie en dit zal jij uitstralen.

Jaren had ik zelf geen zelfvertrouwen. Mensen hadden mij een negatief zelfbeeld gegeven. Nu 17 jaar later weet ik dat ik instaat ben mezelf te omarmen en kan ik anderen mensen helpen door een andere manier van leven met voeding en geest een andere kijk op henzelf te geven.

 

 1. Wees dankbaar!

Mensen die energiek zijn en een dankbaar leven leiden hebben veerkracht. “Tel je zegeningen een voor een”. Als kind zong ik dit liedje. Het is zo gaaf om dankbaar te zijn en het geeft jouw leven weer vreugde en veerkracht als jij dat kan.

Misschien zit jij wel een in negatieve energie. Weet je als je negatief denkt praat je ook negatief. Zorg juist dat je dankbaar bent voor al die dingen die wel goed gaan.

Dit geld ook zeker voor een gezond eetpatroon. Wees dankbaar dat je kan en mag leven zoals jij dat wilt. Geniet dan extra van de dingen die je neemt als extra en ga je niet schuldig voelen. Denk aan balans en wees dankbaar dat je mag genieten en het leven mag omarmen.

Heb jij de behoefte om door praten of wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Of misschien wil je wel gewoon even een praatje, je bent welkom!

Kijk even op http://www.cynthiavandenberg.nl  of stuur een mail.

Ik sta je graag te woord.

Lieve warme groet,

Cynthia

Wees zuinig op je lichaam!

5 jaar geleden begon ik met een missie, ik wilde jou als vrouw vertellen dat je lichaam een tempel is waar je er maar een van hebt en dus zuinig moet zijn. Wat was ik trots en wat wilde ik graag mijn Geloof erin leggen. Door angst durfde ik dat niet en nu… Yess ga ik echt meer mijn MISSIE na leven. Als je nieuwsgierig bent hoe ik dit proces heb beleefd? Klik dan even hier.

 Ben jij bewust wat je eet?

Veel mensen eten al te weinig groente en fruit. Hoe is dat met jou als vrouwelijke ondernemer? Eet je bewust of ben je er nog niet zo mee bezig? Iets wat voor jou en mij gezond is gaat meer geld kosten. Als je kant en klaar maaltijden pakt of een pakje of zakje, is goedkoper. Ben jij er bewust van wat je dan eet? Er zit veel zout, suiker en anderen additieven in.

Door je bewust te worden wat je eet, hoe je eet, en wanneer je iets eet ga je er veel bewuster mee om. Je gaat luisteren naar je lichaam. Op het moment dat jij moe bent en gammel en je loopt in de winkel en je ziet een patatje en een salade kies jij voor het patatje. En je insuline is al in aanmaak. Door hier heel bewust van te zijn, kan je voorkomen dat jij een hongergevoel krijgt.

Wees er bewust van dat als je een mars eet je lichaam dit veel meer kost, dan als je een stukje fruit eet tussen door. Een Mars zijn snelwerkende koolhydraten waar mee je bloedsuiker snel stijgt en heel snel weer daalt. Je krijgt weer trek en wordt weer moe, dus een visuele cirkel. Als je nu een stukje fruit neemt en je eet er een klein beetje zuivel bij denk aan Yoghurt of kwark, blijft je bloedsuiker veel stabieler waardoor je minder snel een hongergevoel hebt en je meer energie overhoudt.

Wees bewust van je lichaam

Het is heel belangrijk om je er bewust van te zijn dat eten veel kan doen voor jou. Hormonen spelen ook een belangrijke rol. Suikers doen heel erg veel en kunnen zorgen voor vele klachten. Er zijn veel ondernemers die last hebben van hun schildklier. Je schildklier is verantwoordelijk voor het goed functioneren van je stofwisseling. Als deze dus bij jou niet goed functioneert kun je verschillende klachten krijgen. Wees er van bewust dat ook eten hier een belangrijke rol in kan spelen. Je lichaam is heel mooi en wees ook echt bewust dat je maar een lichaam hebt gekregen en daar echt heel zuinig op mag zijn.

Zorg voor een goed voedingspatroon

Door de juiste voedingsstoffen elke dag binnen te krijgen 1/3 koolhydraten, 1/3 vetten en 1/3 eiwitten heb je de juist verhouding te pakken.

 • Eet volle producten dus volle melk, 48+ kaas, roomboter etc. Hierin zitten de juiste vetten.
 • Probeer zoveel mogelijk vers fruit te eten maximaal 2 stuks per dag. Als je verse sinaasappelsap drinkt zitten er 7 suikerklontjes in (28 gram suiker) en alle vezels gaan verloren bij het persen van het sap. Eet fruit dus gewoon lekker zo
 • Loop elke dag lekker een half uurtje buiten, goed voor lichaam en geest.

Als jij zorgt voor een evenwichtig eetpatroon dan is je lichaam helemaal blij. God heeft jou dit prachtige lichaam gegeven en daar mag je echt ZUINIG op zijn.

Mocht je meer willen weten?

Vraag een voedingsstrategie – sessie aan of meld je aan voor mijn inspiratiemail.

PS: In 7 eenvoudige stappen help ik vrouwelijke ondernemers naar een gezond en passend voedingspatroon, zodat zij thuis en in haar werk energiek zijn en blijven.

Liefs, Cynthia

 

 

 

 

 

 

kies jij medicijnen boven een gezonder eetpatroon?

Prinsjesdag maakte pijnlijk duidelijk dat jouw eigen risico in de toekomst verhoogt zal worden. Dit zal gaan om een enorm bedrag wat voor veel mensen bijna niet meer te betalen is. Overal is wel een medicijn voor en alle bezoeken die we brengen aan de specialiste kost heel erg veel geld.

We zijn ongezonder gaan eten de afgelopen decennia. Overal wordt suiker in gestopt en laten we de VERKEERDE e-nummers niet vergeten. We leven in een welvarend land wat maakt dat je ook te maken hebt met welvaartsziektes.

Welvaartsziekte

Door dat jij en ik het zo goed hebben, door de welvaart en onze leefstijl die daarbij hoort noemen ze het welvaartziektes die er dan ontstaan.
Dit zijn de meest bekende welvaartziektes die voorkomen: kanker, diabetes type 2, hart – en vaatziekten en overgewicht.  Als jij overgewicht hebt is de kans groter op een hoge bloeddruk, diabetes type 2 en hart – en vaatziekten.

Mentale welvaartziektes: depressie (in 2030 wordt dit ziekte nr. 1) Alzheimer, Parkinson, dementie en stress

Als ik de cijfers van de World Health Organisazation mag geloven dan sterven er per dag 100.000 mensen aan de gevolgen van welvaartziektes. Dat is een enorm hoog getal en iets waar ik best van schrok.

Veel van deze ziektes hebben te maken met jóúw manier van LEVEN! Welke levensstijl hanteer jij en wat eet jij?

 Ongezond eten

Ongeveer 8 jaar geleden at ik ook nog uit pakjes en zakjes. Het was makkelijk ik was alleen en een kant en klaar maaltijd of een pakje waar alles in zat was ideaal. Toen ik me door mijn gezondheid meer ging verdiepen in eten en de opleiding als voedingsdeskundige kwam ik erachter dat er in pakjes, zakjes en kant en klaar maaltijden te veel suiker, zout, en vetten zitten.  Het gevolg ervan is dat je suikerspiegel gaat schommelen. Hij piekt en gaat snel weer omlaag waardoor jij een hongergevoel krijgt. Hierdoor ga jij weer eten.

Toen ik het bewerkte eten liet staan en veel zelf ging maken, merkte ik een enorm verschil. Niet alleen doordat de kilo’s eraf gingen, ook geestelijk ervaarde ik een vrijheid. Kreeg meer energie en wow, ik had geen “watten” gevoel meer in mijn hoofd.

gezondere keuze

Als onderneemster, kom jij net als ik vaak buiten de deur of gaat naar een event etc. Wat mij daar opvalt is dat er vaak gekozen wordt voor ongezonde snack, een lunch met brood etc. Er is niet veel mis met brood, alleen het maakt dat een hoop mensen er moe van worden. En eerlijk gezegd zit ik persoonlijk niet te wachten op een Mars. Vaak krijg ik wat lekkers aangeboden.

Dit minder gezonde eten, maakt dat jij en ik sneller moe worden en onze energie dus zakt naar nul. Doordat juist je bloedsuiker zo schommelt krijg je weer meer trek en neem je nog wat te eten. Juist door een niet goed eetpatroon eet je al snel ongezond met als gevolg dat we dikker worden en klachten krijgen.

Doordat je klachten krijgt, laat ik als voorbeeld even diabetes nemen, ga je naar de huisarts. Die stuurt je of door of kan zelf je bloedsuiker meten. Vaak krijg je medicatie voorgeschreven. Meestal zijn dit pillen. Dit neem je in voor het eten zodat je bloedsuikerspiegel niet snel gaat schommelen. Het kan zelfs zo zijn dat je niet zelf geen insuline meer aanmaakt en je uiteindelijk zal moeten gaan spuiten.

Groente en fruit als medicijn?

Ik geloof er echt in dat een gezonde leefstijl bijwerkt aan het bevorderen van een gezonder leven. Hierdoor is de kans op welvaartsziekte een stuk kleiner.

Weet je ik kan je niet beter maken, wel het leven aangenamer maken. Ik heb migraine, door mij een goed voedingspatroon te houden heb ik er eigenlijk geen last meer van. Ga ik ongezonder eten komt het weer terug, net als mijn vermoeidheid en de drukte in mijn hoofd.

Juist als we OERVOEDING/ GEZONDERE VOEIDNG zouden gaan eten waar in veel meer groente, gezonde eiwitten, gezonde vetten, vitamine & mineralen, bijna geen (toegevoegde) suikers zitten en goed vezels, levert dit veel voordelen voor je op!

Je voelt je FITTER
Je valt af, waardoor je op een (gezond) gewicht komt
Je slaapt beter
Je kan je beter consenteren
Je hebt bijna geen hongergevoel meer

 

Wil jij meer weten?

Jij weet vast wel wat het belang is van gezonde voeding, zoals hierboven ook uitgelegd. Hoe breng jij dat als onderneemster nu in de praktijk? Je weet het wel maar het ook doen, kost jou vaak veel moeite.

Wil jij net dat zetje hebben, en meer weten over gezonde voeding? Meld je aan voor een voedingsstrategie-sessie. Of kom 25 oktober naar Nice To Meet You!

Wil jij je aanmelden voor mijn inspiratie mail klik dan hier. Elke maand krijg je dan mail in je in box, met inspiratie voor jou als vrouwelijke onderneemster.

Liefs, Cynthia

 

 

Gezonder eten , ook mogelijk als je onderneemster bent!

Ik geef je 3 tips om te beginnen.

 Steeds meer ondernemers zijn zich bewust van het feit wat eten doet met hun lichaam. Super, daar kan ik alleen maar enorm blij mee zijn. Ik bemerk alleen dat jij als onderneemster niet weet waar je kan beginnen. Wat ik regelmatig hoor en lees op socialmedia is dat jij als drukke vrouw wel graag gezonder wilt leven en eten, alleen geen zin hebt om uren in de keuken door te brengen. In dit blog ga ik je een stukje op weg helpen door je 3 tips te geven die je gelijk kan toepassen.

Invloed van voeding op je werk en privéleven

Als moeder en ondernemer weet ik als geen ander wat eten voor invloed kan hebben op je dagelijks functioneren. Als ik meer suikers ga eten en een minder goed eetpatroon aan houd, krijg ik minder energie, wordt kort af en krijg hoofdpijn. Hoofdpijn belemmert mij in mijn werk en dat kost mij dan twee dagen werk, omdat ik dan echt op bed moet gaan liggen. Bij mij gaat hoofdpijn vaak over in migraine. Mijn hele functioneren wordt eigenlijk totaal anders.

Wat doet minder gezonde voeding nu met jouw lichaam?

 • Je lichaam raakt al zijn energie kwijt. Dit betekend dat jij je minder kan consenteren op jouw werk en je productiviteit daalt enorm
 • Je wordt sneller ziek, dit komt omdat je weerstand een stuk minder is
 • Klachten als buikpijn hoofdpijn kunnen echt opspelen, deze belemmeren jou weer in je werk
 • Je voelt je gewoon futloos,
 • Je zit niet lekker in je vel, zowel lichamelijk als geestelijk

Misschien is dit voor jou wel heel herkenbaar. Veel klachten zijn te herleiden naar jouw voedingspatroon. Als je gezonder gaat eten dan:

 • Krijg je meer energie, waardoor jij productiever blijft over de dag
 • Je weerstand verhoogt, door de juiste voeding en suppletie
 • Je hoofd voelt lichter, je hebt een minde vol gevoel in je hoofd
 • Je zal door een beter eetpatroon ook wat afvallen waardoor jij beter in je “vel ”komt te zitten
 • Je zal beter slapen, doordat je de juiste keuzes maakt aan voeding.

 3 tips om te beginnen met een gezonde leefstijl zonder (ongezonde) suikers

Koken en bakken vind ik super om te doen en geniet hier dan ook enorm van. Toch in mijn wat drukken bestaan heb ik ook echt niet alle dagen tijd om uren in mijn keuken door te brengen. Dir hoeft ook helemaal niet, aan de andere kant zeg ik ook heel vaak tegen onderneemsters: Het is een keuze! Als je gezond wilt gaan leven, mag je er ook wat voor over gaan hebben.

1.Neem een goed ontbijt.

Hoe laat je ontbijt dat is voor iedereen verschillend, ik kan me voorstellen als jij kinderen hebt net als ik, dat je of later ontbijt of tussen de bedrijven door.
Probeer toch ergens even een ontbijtje te nemen. Door een stevig ontbijt voorkom je dat je snel weer trek krijgt in tussendoortjes. Als ontbijt kun je denken aan: over night oats, deze maak je de avond ervoor klaar en kun je in de ochtend met wat vers fruit zo eten. Denk in mogelijkheden die niet al te veel tijd kosten. Gebakken ei met wat rauwkost. Zorg dat je altijd een eiwitportie neemt, hierdoor houd je een langer verzadigd gevoel en zal je minder snel last krijgen van dip.

 1. Makkelijke tussendoortjes en avondeten

Je hoeft echt niet uren in de keuken te gaan staan bakken om wat gezonds mee te nemen of als je buiten de deur iets wilt nemen hoeft dit niet allemaal zo moeilijk te zijn. Let vooral op de suikers die erin een product zitten. Als ik trek heb tussendoor neem ik vaak een handje ongebrande noten. Deze kun je makkelijk in je tas stoppen en kost jou gene tijd. Fruit kan je zo meennemen. Zorg ervoor dat als je fruit eet je dit doet met een eiwit bv, een beetje kwark zodat je bloedsuiker niet gelijk enorm hoog wordt.
Laat geperste sapjes staan. Door het persen zijn alle vezels eruit gehaald. Hierdoor blijf alleen de fruitsuiker over. Drink lekker water, dit zorgt ervoor dat je afvalstoffen uit je lichaam gaan en het is suikervrij.

Er is nogal een discussie over gesneden groente of dit wel goed voor je is. Het is makkelijk en het scheelt je enorm tijd. Vers is altijd beter, en uit de diepvries is ook prima.  Het scheelt je tijd als het gesneden is. Vlees erbij en je hebt zo een maaltijd op tafel.

 1. Denk in oplossingen

Het is vaak echt wennen om je eetpatroon om te gooien, alleen denk niet te moeilijk. Denk voor jezelf goed na wat bij jou past en je situatie. Keuzes maken in wat je wel wilt eten en wilt weg laten. Probeer oplossingen te zoeken zodat het voor jou leuk blijft om gezond te eten zonder dat het uren kost. Je kunt bijvoorbeeld, in de avond wat meer koken zodat je dit de volgende dag als lunch kan gebruiken.

Samen weer je meer dan alleen

Blijf je het lastig vinden wat je nou wel en niet kan eten, misschien heb je wel lichamelijk klachten en wil je daar graag vanaf. Samen met jou wil ik graag kijken wat ik voor je kan betekenen. Meld je aan voor de voedingsstrategie-sessie en je krijgt drie tips die voor jou van toepassing zijn

 

 

1 2 3 5