Terug naar de oorsprong van onze voeding

Vroeger was alles beter! Die uitspraak hoorde ik regelmatig bij mijn ouders thuis. Mijn vader kan zo mooi vertellen dat ze vanuit Friesland verhuisde naar Gelderland en daar voor het eerst een douche hadden, er nog een melkwagen kwam om de flessenmelk te vullen. Nu, anno 2018 gaan we weer terug naar de oorsprong van onze voeding.

 

Suikers mogen weer, mager is uit

Ja, suiker mag gewoon weer! Ik heb het dan over suiker van de suikerbiet. En dan op momenten waar het kan, dus niet meer overdreven zoet. Denk aan het bakken van een taart of cake in het weekend. Alles met mate is zo belangrijk!

Als ik zie dat mensen nog bewuster zijn waar eten vandaan komt, dan denk ik dat roomboter echt nog meer terugkomt in onze voeding. Net als “volle producten”. Niet bewerkt, maar juist in de oorsprong gelaten. Alle magere producten gaan langzaam op de achtergrond.

Zeewier


Misschien heb jij het als onderneemster al eens geprobeerd: zeewier. Dit gaat zeker in onze voeding terugkomen dit jaar. De taco maakt een opmars en deze vullen we met zeewier en andere lekkere groenten. Lekker als je zalm en zeewier samen mengt dan krijg en een zalmburger, heel erg lekker.

Van boer tot consument

Persoonlijk ben ik een voorstander van producten uit eigen land te nuttigen en vind ik het erg belangrijk om te weten waar iets vandaan komt. Ik woon midden in de polder en ik weet dat ik mijn eieren kan kopen bij een boer die achter mijn woont, appels haal ik bij de appelboer. Veel groente koop ik op de markt bij een groenteboer die bijna alles haalt uit het gebied waar hij woont. Er staan bordjes bij dat het uit Nederland komt en Nederlandse productie is.
Ik weet waar het vandaan komt welke boer, wie het is en dat het met zorg is verzorgd.
Ik weet zeker dat dit een hele grote rol gaat spelen de komende jaren, jij als bewuste vrouw wilt heel goed weten wat je eet en waar het vandaan komt.

Er zijn steeds meer boeren die in hun bedrijf een winkeltje hebben waarin ze producten verkopen die uit eigen boerderij komen. Ook zie je meer dat boeren hun bedrijf openstellen zodat jij een kijkje kan nemen hoe het allemaal gaat. Duurzaam en biologisch zal nog belangrijker worden en dat weten ook de boeren.

Wat betekent dit voor jou?

Omdat wij als consument steeds meer weten en willen weten, betekend dit dat er ook steeds meer informatie op persoonlijk vlak gegeven zal worden. Dat is echt geweldig, advies echt op maat voor jouw en je lichaam.

Wil jij weten wat ik hierin voor je kan betekenen? 
Vraag dan de voedingsstrategie-sessie in 1 dag aan

k maak samen met jou dé strategie voor een gezond, energiek ondernemend gezinsleven
zodat je kan genieten en weer energie overhoudt voor leuke dingen.

Deze dag staat in het teken van jouw voedingsstrategie. Samen gaan we kijken waar jouw behoeftes liggen en hoe we samen tot een mooi plan komen zodat jij weer energie hebt en minder klachten om te kunnen genieten van je onderneming en gezinsleven.

In de voedingsstrategie in 1 dag maak ik gebruik van 7 stappen. In dit proces gaan we opzoek naar waar jouw lichaam behoefte aan heeft en bespreken we de behoefte die jij hebt. Samen komen we tot een heel mooi plan wat ik verder ga uit werken in menu’s die passen bij jouw wensen en lichaam,

YESS DIT WIL IK!  Schrijf je dan in  en jij en ik gaan samen aan de slag. NU NOG VOOR DE OUDE PRIJS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *