Gezond genieten anno 2018


3 Tips om gezonder te gaan genieten

 Het is gewoon het beste om te genieten van het leven

Ga daarom maar gewoon door met eten en drinken en wees er blij mee, want zo heeft God het altijd al gewild. Draag feestkleren en zorg dat u er goed verzorgd uitziet. Geniet van een gelukkig leven met de vrouw van wie u houdt gedurende de dagen van uw voorbijglijdende leven, want dat komt u toe in dit leven, bij alle moeite die u zich op aarde getroost. (Het Boek; Prediker 9:7-9)

Wat een geweldige tekst is dit. Misschien heb je er helemaal niks mee en toch denk ik dat ook jij er wat uit kan halen. Jij mag genieten! Het is zelfs onze opdracht om te genieten en met elkaar lekker te eten. Accepteer jezelf en heb jezelf lief dan kan jij ook anderen liefhebben. Vier alle facetten van het leven, als je een nieuwe klant hebt, als je overwinningen hebt behaald voor jezelf. Het is een geschenk van God om dit te mogen vieren. Vreugde is een van de vruchten van de Geest, heerlijk om die te hebben.

  1. Geniet van de kleine dingen

Tot mijn 25ste woonde ik in de buurt van Arnhem en regelmatig ging ik met de trein dan ook naar Arnhem toe. Ik stapte uit bij Velperpoort en genoot dan al van het lopen door de Steenstraat richting het centrum. Het eerste wat ik vaak deed is richting het Hemelrijk lopen. Op de hoek zat een heel mooi lief Engels winkeltje. Als ik daar naar binnen liep, genoot ik al van de heerlijke geur en van alle mooie geweldige spullen die er stonden. Wat genoot ik van dat moment.

Geluk en genieten zit hem echt in de kleine dingen van het leven. Misschien kan jij net als ik ook zo genieten van een cappuccino in de avond en dan lekker een dekentje over je heen op de bank goed boek of filmpje erbij heerlijk.

Dit geeft jou een geweldig gevoel. Het geeft je zeker weer energie om de dingen aan te kunnen. Geniet ook echt van de kleine dingen en ga echt je leven VIEREN.

  1. Zorg goed voor jezelf

Het is zo belangrijk dat jij goed voor jezelf zorgt en je zelf accepteert.  Weet je als je niet goed voor jezelf zorgt zend je een signaal af dat jij jezelf niet de moeite waard vindt. Een zin die je mij regelmatig hoort zeggen is: “Als jij niet goed voor jezelf kan zorgen kan jij dat ook niet voor anderen.”

Zorg dat jij op tijd de rust neemt, dat je zelfvertrouwen hebt. Goed voor jezelf zorgen is niet jezelf weg cijferen voor anderen, maar juist voor jóú te kiezen. Klanten/cliënten waarderen het als je duidelijkheid geeft.

Tijdens het maken van deze blog kreeg in een mooi bericht binnen. Ik heb een super lieve vriendin die al een tijdje onderneemt en zij is misschien volgens de “MAATSCHAPPIJ” niet perfect, alleen zij heeft zichzelf geaccepteerd zoals ze is. Ook dat is goed voor jezelf zorgen. Accepteer jezelf en omarm ook de dingen waar je nog niet mee kan leven. Weet je, klanten gaan dit voelen en jij krijgt hierdoor meer veerkracht dus meer energie en dit zal jij uitstralen.

Jaren had ik zelf geen zelfvertrouwen. Mensen hadden mij een negatief zelfbeeld gegeven. Nu 17 jaar later weet ik dat ik instaat ben mezelf te omarmen en kan ik anderen mensen helpen door een andere manier van leven met voeding en geest een andere kijk op henzelf te geven.

 

  1. Wees dankbaar!

Mensen die energiek zijn en een dankbaar leven leiden hebben veerkracht. “Tel je zegeningen een voor een”. Als kind zong ik dit liedje. Het is zo gaaf om dankbaar te zijn en het geeft jouw leven weer vreugde en veerkracht als jij dat kan.

Misschien zit jij wel een in negatieve energie. Weet je als je negatief denkt praat je ook negatief. Zorg juist dat je dankbaar bent voor al die dingen die wel goed gaan.

Dit geld ook zeker voor een gezond eetpatroon. Wees dankbaar dat je kan en mag leven zoals jij dat wilt. Geniet dan extra van de dingen die je neemt als extra en ga je niet schuldig voelen. Denk aan balans en wees dankbaar dat je mag genieten en het leven mag omarmen.

Heb jij de behoefte om door praten of wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Of misschien wil je wel gewoon even een praatje, je bent welkom!

Kijk even op http://www.cynthiavandenberg.nl  of stuur een mail.

Ik sta je graag te woord.

Lieve warme groet,

Cynthia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *